Her sitter Alex Ferguson og er lettere forbanna

Røper Old Trafford-irritasjon i nytt intervju.

STEINANSIKT: Alex Ferguson kokte på innsiden mens han så sitt kjære Manchester United tapte 0-3 mot Liverpool på Old Trafford 16. mars. Her finner han sin plass på tribunen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS  / NTB SCANPIX
STEINANSIKT: Alex Ferguson kokte på innsiden mens han så sitt kjære Manchester United tapte 0-3 mot Liverpool på Old Trafford 16. mars. Her finner han sin plass på tribunen. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Da Manchester United underpresterte kraftig forrige sesong, ble klubbens tidligere manager Alex Ferguson stadig sett på tribunen.

Den 72-årige skotten trente laget i 26 år og vant 38 trofeer, en vanvittig merittliste.

Uniteds eget intervju
Fra sin plass på tribunen måtte Ferguson se David Moyes mannskap gå på tap etter tap. Sesongen endte bekmørkt, Moyes fikk fyken og laget havnet på 7. plass.

I et intervju med Manchester Uniteds TV-kanal MUTV forteller Ferguson at det ikke var lett å se rødtrøyene bli most, spesielt ikke på hjemmbanen Old Trafford og av erkerivaler.

Ferguson tok seg sammen, slik at TV-kameraer under kamp ikke kunne kringkaste trenerlegendens frustrasjon og sinne.

- Jeg ble lettere forbanna da vi vi tapte mot Liverpool i fjor, sier Ferguson til klubbens TV-kanal.

Liverpool står i veien
- Det satte jeg lite pris på. Jeg likte ikke å tape mot Liverpool  og Manchester City forrige sesong. Fordi de er våre største rivaler og er de vi alltid prøver å beseire. De står alltid i veien for oss, spesielt Liverpool, selvsagt.

United tapte 0-3 både mot Liverpool og byrival City, på hjemmebane. Det skjedde i løpet av ni dager mot slutten av mars. Mens baklengsmålene rant inn leet ikke Ferguson et øyelokk.

Han visste godt at han ble observert tett, ustanselig.

- Det er slik jeg alltid har vært, også som manager. Jeg har faktisk et steinansikt når jeg ser en kamp. Jeg prøver å ikke vise følelser, unntatt når vi scorer, sier Ferguson.

TILBAKE FORRIGE HELG: Sir Alex Ferguson ga applaus da Ji-Sung Park ble presentert som ny klubbambassadør før avspark mot Everton forrige helg. Den kampen vant United, med den tidligere sjefen på plass. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
TILBAKE FORRIGE HELG: Sir Alex Ferguson ga applaus da Ji-Sung Park ble presentert som ny klubbambassadør før avspark mot Everton forrige helg. Den kampen vant United, med den tidligere sjefen på plass. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg feirer alltid en scoring, til og med nå som jeg er direktør jubler jeg for et mål. Men du er alltid bevisst på at kameraene er på deg, og det skjer ganske ofte. Media mister ikke en eneste mulighet til å fokusere inn på meg under en kamp.

I intervjuet forteller Ferguson at han har kontor hos Uniteds fortsatt, og at klubbens nye trener Louis van Gaal (63) ikke er fremmed for å ta en tur innom.

De to er gamle kjente, de hadde samtaler allerede som United- og Barcelona-sjefer i Champions League i 1998.

- Det er ikke slik at vi har en løpende dialog. Han kommer innom kontoret noen ganger etter kamp, og vi går inn i loungen og tar en prat. Det er ingen som slår på tråden, eller noe sånn. Han er en handlekraftig mann med sterk mentalitet, sier Ferguson.

Sju debuter
Det sies at Ferguson håndplukket Moyes og ga ham full støtte, og på samme måte skryter skotten av van Gaal på tross av enkelte skandaletap så langt. For Ferguson opplevde noe av det samme selv.

TUNGT Å SE PÅ: Manchester United tapte 0-3 mot Liverpool under David Moyes' ledelse. Kampen var tung å se på for Ferguson, men han holdt likevel maska på tribunen. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
TUNGT Å SE PÅ: Manchester United tapte 0-3 mot Liverpool under David Moyes' ledelse. Kampen var tung å se på for Ferguson, men han holdt likevel maska på tribunen. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

- Med en gang jeg fikk etablert meg i klubben, var alt fint. Luis går gjennom den samme prosessen, og det finnes ikke tvil hos meg om at han vil rydde opp i dette, sier Ferguson.

Fotballpensjonisten roser United og van Gaal for storkjøpene i sommer, fordi United trenger de «aller beste spillerne». Men han gleder seg også over alle de unge spillerne som har fått prøve seg.

- At Luis har gitt sju guttunger sin debut i år har gledet meg. Dette er på linje med klubbens historie, det er ingen tvil om det.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 950699237


Varnish cache server