Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her sjekker Henriksen linjemannen før han setter inn 1-1

- Det var helt jævlig å få den ballen mot seg.

Norge - Slovenia 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Markus Henriksen fikk Norge tilbake i kampen da han headet inn 1-1-målet i seieren over Slovenia i går kveld.

Etter at det fantastiske langskuddet til Tarik Elyounoussi traff tverrliggeren var Henriksen våken på returen, og headet inn utlikningen.

Men Henriksen måtte vente lenge på den dalende ballen. Før han fikk satt hodet på den rakk han både å sjekke assistentdommeren - og å pådra seg nerver.
 
- Det var selvsagt deilig å score, men det var en såpass enkel goal at jeg ble litt nervøs, sier Henriksen til Dagbladet.

- Hvordan da?

- Det var rett og slett helt jævlig å få den ballen rett mot seg. Det ville jo vært håpløst om jeg bomma. Heldigvis klarte jeg å styre den i mål. Etter at ballen traff metallet rakk jeg å tenke meg litt om, og da kan kan det fort komme en brøler, sier Henriksen.

Husker ikke AZ Alkmaar-spilleren fryktet først at han var i offside, og tv-bildene viser at Henriksen titter bort mot linja for å se om flagget kommer - før han setter hodet på utlikningen.

- Det er vanskelig å beregne da jeg sto utpå der, og jeg husker ikke sjøl at jeg så bort på assistenten. Men jeg trodde det kunne være offside rett etter headinga, så da så jeg i hvert fall ut på linjedommeren. Heldigvis holdt han flagget nede og da var det bare å slippe jubelen løs, sier Henriksen.

AZ-proffen kunne fort blitt matchvinner også, da han fikk en enorm mulighet helt mot slutten av andre omgang. Henriksen fikk skyte i god posisjon inne i feltet, men det knallharde forsøket ble stoppet av Jan Oblak.

Ga aldri opp Henriksen innrømmer at det er et stykke mellom sinnsstemningen hans rett etter den sjansen, og den etter John Arne Riises straffescoring noen minutter senere.

- He-he, det var fantastisk deilig at vi tok med tre poeng, ikke minst med tanke på at jeg hadde den store sjansen helt på slutten der. Det var deilig. Jeg ser to-tre spillere kaster seg inn, keepern gjør seg stor, og jeg prøver bare å plassere den. Men han gjør seg så stor at jeg ikke får den forbi, det er godt keeperspill, sier han om muligheten.

- Men vi ga aldri opp, vi sto på hele tida. Da jeg så «Søder» fikk straffa, hadde jeg en litt «beggedeler»-følelse. Men da jeg så straffa gikk inn, så føltes det helt fantastisk. Det sier litt om det som befinner seg i nepa på John Arne, det har vært mye skriverier rundt ham, han har hatt det tøft de siste dagene, men det viser bare at han er steintøff i hodet, sier Markus Henriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media