Her skal det settes en iskald NHL-rekord

Over 73 000 vil se utendørskamp i USA.

Buffalo Sabres og Pittsburgh Penguins bruker den første dagen i 2008 til å knuse publikumsrekorden i NHL. Flere enn 73 000 vil følge deres utendørskamp.

Bare 42 000 av billettene ble lagt ut for åpent salg, og de ble revet bort på en halvtime. Selv om kampen kan bli en iskald fornøyelse, er det stor rift om å være til stede når tilskuerrekorden økes med om lag 16 000.

Den gamle rekorden ble satt i 2003, da Edmonton Oilers tok imot Montreal Canadiens utendørs foran 57 167 tilskuere. Tirsdagens kamp er første utendørs NFL-kamp i USA.

Ty Conklin holdt buret rent da Penguins slo Sabres 2-0 lørdag. Han var Oilers-keeper i utendørskampen i Canada for fem år siden.

- Det blir veldig annerledes fra det vi er vant til. Det var det iallfall i Edmonton, og det blir spennende for begge lag, sier Conklin.

Ligaen håper at den TV-sendte utendørskampen vil få nasjonens øyne opp for den unge stjernen Sidney Crosby som har imponert voldsomt i Penguins-drakt.

På grunn av usikkerhet omkring været er det åpnet for at kampen om nødvendig utsettes til onsdag.

(NTB)

OMBYGD STADION: Ralph Wilson Stadium er bygd om og over 73 000 tilskuere vil se Pittsburgh Penguins mot Buffalo Sabres i NHLs vinterklassiker i New York. Foto: REUTERS
OMBYGD STADION: Ralph Wilson Stadium er bygd om og over 73 000 tilskuere vil se Pittsburgh Penguins mot Buffalo Sabres i NHLs vinterklassiker i New York. Foto: REUTERS Vis mer