Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Her skal EM-finalen i 2020 spilles

Liverpool-supporterne har gode minner herfra.

AVGJØRELSEN: Da Andreij Sjevsjenko bommet på sin straffe, vant Liverpool den legendarisk Champions League-finalen mot AC Milan på Atatürk olympiske stadion i Istanbul. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle/NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Da Andreij Sjevsjenko bommet på sin straffe, vant Liverpool den legendarisk Champions League-finalen mot AC Milan på Atatürk olympiske stadion i Istanbul. Foto: AP Photo/Thomas Kienzle/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For et drøyt år siden ble det kjent at EM-sluttspillet i 2020 skal fordeles på 13 byer over hele Europa.

Semifinalene og finalen skal spilles på samme arena, og ifølge den tyrkiske avisa Milliyet blir dette i Tyrkia.

- UEFA-president Michel Platini har lovet Yildirim Demirören (president i Det tyrkiske fotballforbundet) at semifinalene og finalen under EM-sluttspillet i 2020 blir spilt i Tyrkia, skriver avisa på sine nettsider.

Gode Liverpool-minner Det har lenge vært spekulert i at noe sånt kunne komme til å skje, rett og slett som et plaster på såret for at tyrkerne ikke fikk EM i 2016. Platinis hjemland Frankrike stakk av med seieren da stemmene var talt opp, men med minst mulig margin - sju stemmer mot seks.

UEFA-presidenten fikk mye kritikk i etterkant, og spesielt etter følgende utsagn:

- Når det er en tyrkisk UEFA-president kan dere arrangere et mesterskap.

Ikke i Norge Arenaen tyrkerne kommer til å bruke er Atatürk olympiske stadion, stedet hvor Liverpools legendariske snuoperasjon mot AC Milan i Champions League-finalen i 2005 fant sted.

Totalt har 32 fotballforbund søkt om å få stille som arrangørby under mesterskapet, blant annet Sverige (Friends Arena, Stockholm) og Danmark (Parken, København).

Norge besluttet i september i fjor å ikke søke om arrangørstatus, rett og slett fordi det var urealistisk at en søknad kom til å bli godkjent.

Hele Norges coronakart