Her skal Tor Marius (22) sist ha blitt sett - nå søker både politi og venner etter Stabæk-spilleren

En Facebook-koordinert leteaksjon tar for seg store deler av Oslo. - Tor Marius er ikke typen til å forsvinne, sier tidligere lagkamerat.

LETEAKSJON: Det er i denne gaten Tor Marius Gromstad (22) sist ble sett. Foto: Anita Antzen/Dagbladet
LETEAKSJON: Det er i denne gaten Tor Marius Gromstad (22) sist ble sett. Foto: Anita Antzen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Både Oslo-politiet og frivillige leter aktivt etter Stabæk-spilleren Tor Marius Gromstad (22), som er meldt savnet.

Gromstad ble sist sett i området rundt Bislett stadion ved 7.30-tiden lørdag morgen. Etter dette har ingen hatt kontakt med ham. Gromstad var i kledt mørke jeans, blå joggesko med turkise lisser og lys beige høyhalset genser.

22-åringen skal sist ha blitt sett av overvåkningskamera i Dalsbergsstien, får Dagbladet opplyst.

Prioritert sak - Vi bruker de ressursene vi har til å finne Tor Marius Gromstad. Det er en prioritert sak, og alle patruljer er årvåkne, sier vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Men Pedersen erkjenner at de ikke har klare ledetråder i saken.

- Det er vanskelig å finne ut hvor vi skal lete aktivt, for vi har ingen klare spor. Det er som nåla i høystakken, sier han.

- Bankkort og telefon kan gi oss mye, men når han har lagt igjen alle eiendeler, gjør det letingen fryktelig mye vanskeligere, sier han.

Han forteller at de har lett etter Gromstad i området han sist ble sett, på Bislett, men også i Frognerparken og på Bygdøy. To områder politiet fikk beskjed om at 22-åringen hadde pleid å oppholde seg.

I tillegg til politipatruljer, er også taxiselskapene i Oslo orientert om savnet-saken. Dessuten pågår det en frivillig leteaksjon initiert på sosiale medier som Facebook og Twitter, der flere skriver at de har skrevet ut savnet-plakater for å henge opp rundt omkring i Oslo.

- Ikke typen til å forsvinne Tidligere lagkamerat og venn Ali Hossainy (22) sier til Dagbladet at han synes at saken er merkelig.

- Jeg kjenner han fra skoletiden og fotballmiljøer, og han er ikke typen til å forsvinne. Han er alltid godt likt og en gledesspreder. Jeg synes det høres rart ut, sier Hossainy.

- Jeg har nesten ikke ord. Jeg er dypt sjokkert, og er helt i fra meg. Jeg følger med på nettet og håper på det beste. Tankene mine går til familien og de nære, og krysser fingrene for gode nyheter, sier 22-åringen til Dagbladet.

Hossainy uttalte seg først til Fædrelandsvennen, der han forteller at det var en venn som hadde fortalt han om forsvinningen, og at han trodde at han tullet.

- Han er en fantastisk flott fyr, og en godgutt. Det som skjer nå er helt uvirkelig.

I kveld vil representanter fra Olympiatoppen, Fotballforbundet, Norsk Toppfotball, Idrettens helsesenter og Stabæk Fotball møtes for å drøfte situasjonen. Medisinsk ansvarlig i Stabæk, Arne Røde, opplyser til Budstikka at de vil etablere kriseteam slik at de har beredskap til alle mulige utfall.

SAVNET: Tor Marius Gromstad ble sist sett tidlig lørdag morgen. Siden det har ingen sett ham. Foto: Stabæk Fotball
SAVNET: Tor Marius Gromstad ble sist sett tidlig lørdag morgen. Siden det har ingen sett ham. Foto: Stabæk Fotball Vis mer