STYGT FALL Mark Cavendish falt i spurten, og forårsaket massevelt i den fjerde etappen av Tour de Suisse. Foto: Pascal Pavani / AFP.
STYGT FALL Mark Cavendish falt i spurten, og forårsaket massevelt i den fjerde etappen av Tour de Suisse. Foto: Pascal Pavani / AFP.Vis mer

Her skaper Cavendish fullstendig spurtkaos

Forårsaket massevelt i Tour de Suisse.

|||  Italieneren Alessandro Petacchi vant den fjerde etappen av Tour de Suisse tirsdag.

Mark Cavendish forårsaket en massevelt i spurten. Alle de norske syklistene med Thor Hushovd i spissen kom helskinnet gjennom etappen over 192,2 kilometer. Verre gikk det med storspurteren Cavendish og Hushovds lagkamerat Heinrich Haussler. Briten var direkte årsak til velten.

Han syntes å tråkke inn til en sikker etappeseier, men han holdt ikke linjen sin i spurten, skjente over til venstre og rev med seg tyskeren. Mange reagerte — Jeg vet at det er mange som reagerte på kjøringen hans, men jeg har ikke sett situasjonen skikkelig selv ennå. Derfor vil jeg ikke kommentere den nå, sier Thor Hushovd høflig til VG Nett. Ingen av rytterne skadet seg alvorlig.

Det var mest snakk om skrubbsår, men Haussler sår var såpass dype at tyskeren måtte sy og står av rittet. — Heinrich ble brakt til sykehus for en undersøkelse og for å sy et par kutt. Han fikk et dypt kutt i den høyre albuen og trenger å hvile noen dager, opplyste lagets lege. — Jeg så ikke Cavendish. Han kjørte inni hjulet mitt og jeg lå i asfalten før jeg skjønte noe som helst. Jeg klarte ikke å unngå velten og kunne ha vunnet etappen i dag, sa Haussler som vant søndagens etappe etter en spurt. Skrubbsår over alt
— Mark har skrubbsår over alt. På den høyre skulderen, høyre hofte og høyre kne. Han er rystet, men han fikk ingen brudd etter hva jeg kan vurdere, sa Colombias laglege Helge Ribenhof til Reuters. Cavendish ble sendt til sykehus for røntgenundersøkelse. Thor Hushovd satt med hovedfeltet helt inn til spurten gikk. Han rullet rolig over mål på en 15.-plass, mens han så sin trolig argeste konkurrent til poengtrøya i Tour de France i juli ligge på asfalten. Tyske Tony Martin forsvarte den gule ledertrøyen sin. Han har ett sekund til gode på hjemmehåpet Fabian Cancellara.

(NTB)

KAOS: Cavendish' fall skapte massekaos i spurtfeltet. Foto: Jean Christophe Bott / EPA.
KAOS: Cavendish' fall skapte massekaos i spurtfeltet. Foto: Jean Christophe Bott / EPA. Vis mer
SPURTSEIER: Alessandro Petacchi spurtet seg til seier på den fjerde etappen av Tour de Suisse. Italienerens seier kom etter at Mark Cavendish sørget for et massevelt i innspurten. Foto: Luk Beines / AFP.
SPURTSEIER: Alessandro Petacchi spurtet seg til seier på den fjerde etappen av Tour de Suisse. Italienerens seier kom etter at Mark Cavendish sørget for et massevelt i innspurten. Foto: Luk Beines / AFP. Vis mer