Her skar det seg for Ronaldo og United

United-legende forklarer.

MACARI SÅ TRØBBEL MELLOM SJEF OG SPILLER: United-ekspert Lou Macari tror Cristiano Ronaldo har framprovosert overgangen til Real Madrid. Foto: AFP/ANDREW YATES
MACARI SÅ TRØBBEL MELLOM SJEF OG SPILLER: United-ekspert Lou Macari tror Cristiano Ronaldo har framprovosert overgangen til Real Madrid. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LONDON/OSLO (Dagbladet.no): I dag aksepterte Manchester United et bud på 824 millioner kroner for Cristiano Ronaldo.

Det på tross av at Ronaldo gjentatte ganger har uttrykt at han ville bli på Old Trafford, mens manager Alex Ferguson stadig har sagt at portugiseren ikke er til salgs for penger.

Spesielt ikke til Real Madrid, de får ikke engang kjøpt et virus av skotten.

Tidligere United-spiss Lou Macari, ofte brukt som United-ekspert i Storbritannia, tror det skar seg mellom spiller og manager ganske nylig.

Alvorlig trøbbel
Han trekker fram kampen mellom Manchester United og Wigan 13. mai. Da gjorde Uniteds nummer 7 en aggressiv bevegelse mot skotten, etter at Ferguson uten blygsel viste at han var misfornøyd med at 24-åringen skjøt på direkten da han mottok ballen ni minutter før slutt.

- Signalene har bestandig vært der. Spesielt var det synlig borte mot Wigan, da Cristiano skjøt og umiddelbart etterpå snudde seg i retning av benken. På meg virket det som han så etter en reaksjon fra manageren, og det var det første tegnet mot slutten av sesongen hvor jeg oppfattet at det var trøbbel, alvorlig trøbbel, sier Macari til Sky Sports.

Det avgjorde saken for Macari, som har 329 ligakamper for United.

GEIP: Ronaldo protestert åpenlyst da han ble byttet ut mot City. Foto: AP/Paul Thomas
GEIP: Ronaldo protestert åpenlyst da han ble byttet ut mot City. Foto: AP/Paul Thomas Vis mer

- Fra da av var jeg aldri i tvil om at han var på vei bort, sier den tidligere Celtic-spilleren.

Det var tendenser til strid også tre dager før, 10 mai. Da slo United byrival City, men seieren fikk en bismak da overskriftene etterpå bare handlet om superstjernen som ble illsint.

Etter en times spill ble Ronaldo tatt av banen, for så å bli tilbudt ei treningsjakke på benken. Men han kastet den bare i bakken. Lenge etter byttet satt han fortsatt hoderistende og sur på benken.

- I tillegg, på pressekonferansen i Roma, kvelden før finalen mot Barcelona, svarte han nølende på mange av spørsmålene han ble stilt. Igjen var det tegn til at dersom han fikk velge etter sesongen, ville han dra til Real Madrid, sier Macari.

Ville ikke snakke om klubb
Han svarte ikke bare nølende, han var igjen usikker på hvilken klubb han skulle spille for til høsten.

- Når det gjelder klubblag har jeg ikke lyst til å snakke om det. Jeg vil slappe av og dra på ferie - for jeg er veldig sliten. Vi får se hva framtida bringer, sa Ronaldo i Roma.

I dag skriver United i pressemeldingen om verdensrekordbudet at det er Ronaldo sjøl som ønsker seg til Real Madrid.

Forskjellen fra i fjor sommer er kanskje bare at Alex Ferguson for første gang vil selge sin største United-stjerne.

CRISTIANO RONALDO

Fullt navn: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Født: 5. februar 1985 i Funchal, Madeira, Portugal
Høyde: 185 cm
Klubb: Manchester United
Posisjon: Ving/angriper
United-debut: 16. august 2003 mot Bolton.
Kamper/mål for United: 291/118
Tidligere klubber: Sporting Lisboa og C.D. Nacional
Landskamper/mål: 62/22
• Aktuell: På vei til Real Madrid for 824 millioner kroner.
GEST MOT FERGUSON: «What?» skrek Ronaldo med utslåtte hender til svar mot Ferguson i Wigan-matchen. Foto: REUTERS/Phil Noble
GEST MOT FERGUSON: «What?» skrek Ronaldo med utslåtte hender til svar mot Ferguson i Wigan-matchen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer