Her skjeller Ferguson ut Sneijder-reporteren

Avslørte tilbud til Inter-stjernen.

(Dagbladet): Daily Mail-veteranen Bob Cass er en av ytterst få britiske journalister sir Alex Ferguson fortsatt låner øre til.

Iallfall var han det, for Manchester United-sjefen har en tendens til ikke å glemme hvem som har trosset ham.

Etter Manchester Uniteds treningskamp mot Barcelona i Washington DC, måtte Ferguson svare for følgende sitat på pressekonferansen etterpå:

- Dersom han ønsker å komme, er han nødt til å akseptere de kontraktsbetingelsene vi tilbyr. Hvis ikke har vi andre alternativer i bakhånd. Vi er ferdig med å diskutere.

"Han" er Inter-playmaker Wesley Sneijder, som har blitt koblet til de engelske seriemesterene gjennom hele sommeren. Sitatet, som Ferguson avfeide som sprøyt, sto på trykk i en artikkel skrevet av Cass etter Uniteds kamp mot et sammensatt lag fra Major League Soccer i New York.

- Dra til helvete På vei ut fra FedEx Field passerte United-kontingenten intervjusonen med blikket rettet stivt i lengderetningen. Ingen så ut til å gjøre tegn til å stoppe for det enorme mediaoppbudet, men da Ferguson oppdaget Cass i mengden, ble det full konfrontasjon, noe YouTube-videoen i artikkelen viser.

Uten hensyn til at han var omringet av journalister, gikk Ferguson i strupen på Daily Mails utsendte.

- Hva var det jævla sitatet her om dagen? spurte Ferguson uten å virke nevneverdig interessert i svaret.

- Hør her: Jeg kan vise deg originalmanuset jeg sendte inn (til Daily Mail-redaksjonen). Det må du tro meg på... Jeg kan vise..., forsvarte en stotrende Cass seg med, for så å bli avbrutt.

- Vet du hva? Både du og avisa di kan dra til helvete, tordnet Ferguson med en advarende pekefinger rettet mot Cass før han snudde på hælen og fortsatte etter spillerne.

Endret sitatet Den mektige United-bossen har alltid hatt et anstrengt forhold til media. Lista over dem som er nektet adgang til de ukentlige pressekonferansene på Carrington, er en oversikt over hvem som er hvem innen fotballjournalistikk.

Har man først falt i unåde, forblir man i unåde.

Opphavet til sitatet i originalartikkelen er nå endret til «en kilde». Spørsmålet er om det er nok til å blidgjøre Ferguson, som sjelden har vist evne til å tilgi, langt mindre glemme.

INGEN AVKLARING: Svært få vet om Manchester United forhandler med Inter om Wesley Sneijder eller ikke. Hovedpersonen selv er iallfall i Beijing og lader opp til helgens italienske supercupfinalen mot seriemester AC Milan i «Fugleredet». Foto: SCANPIX/AP Photo/Alexander F. Yuan
INGEN AVKLARING: Svært få vet om Manchester United forhandler med Inter om Wesley Sneijder eller ikke. Hovedpersonen selv er iallfall i Beijing og lader opp til helgens italienske supercupfinalen mot seriemester AC Milan i «Fugleredet». Foto: SCANPIX/AP Photo/Alexander F. Yuan Vis mer