KOPIEN: Lionel Messi har blitt sammenlignet med legenden Diego Maradona så lenge han har spilt fotball. I VM i Brasil oppsto det en nærmest identisk situasjon som da Maradonas Argentina møtte Belgia i 1982-VM. Da forsøkte seks belgiere å stoppe Maradona. I kveld prøvde fire å hindre arvtakeren. Foto: Juan Mabromata/NTB Scanpix.
KOPIEN: Lionel Messi har blitt sammenlignet med legenden Diego Maradona så lenge han har spilt fotball. I VM i Brasil oppsto det en nærmest identisk situasjon som da Maradonas Argentina møtte Belgia i 1982-VM. Da forsøkte seks belgiere å stoppe Maradona. I kveld prøvde fire å hindre arvtakeren. Foto: Juan Mabromata/NTB Scanpix.Vis mer

Her skjer det igjen: Messi med historisk Maradona-kopi

Nærmest identisk som for 32 år siden.

(Dagbladet): Bildet av seks belgiere som ser ut til å forsøke å stoppe Diego Maradona i 1982-VM, er et av sportshistoriens mest ikoniske fotografier.

Det ble et symbol på den argentinske legendens enorme dominans.

- Det ble jo symbolsk seinere, mer enn der og da. Det ble ikke en gang brukt i etterkant av VM. Etter kampen sendte jeg filmrullene mine til redaksjonen i New York. Da de kom tilbake til meg et par uker etterpå, la jeg merke til bildet med en gang. Det var ikke brukt. Det overrasket meg faktisk litt, uttalte fotografen som tok bildet, Steve Powell, nylig til Dagbladet.

Nesten identisk Maradona er av mange regnet som tidenes beste fotballspiller, men det siste tiåret har den nærmest utenomjordiske landsmannen Lionel Messi vokst seg fram som en reel utfordrer til tittelen.

Sammenligningene mellom de to ballvirtuosene er utallige, men at det skulle oppstå en nesten identisk kopi av det ikoniske bildet fra 32 år tilbake kan ikke mange ha ventet seg.

Slående likhet I kveldens kvartfinaleoppgjør mellom Argentina og Belgia skjedde det likevel:

Likheten mellom de to bildene vist i saken er slående. Og om man vil, symboliserer fotografiet også på mange måter Messis overlegenhet som den nåværende fotballepokens kanskje aller største gigant.

I åpningskampen i 1982 vant Belgia 1-0, mens i kveld var det Argentina og Messi som vant med samme sifre - i en match hvor Messi var fantastisk.

ORIGINALEN: Diego Maradona mot seks belgiere i 1982-VM. Foto: Steve Powell.
ORIGINALEN: Diego Maradona mot seks belgiere i 1982-VM. Foto: Steve Powell. Vis mer