SIGNERING: David Moyes hentet Marouane Fellaini på slutten av overgangsvinduet. Ryan Giggs mener det var et tegn på at ting ikke var som det skulle. Foto: NTB Scanpix
SIGNERING: David Moyes hentet Marouane Fellaini på slutten av overgangsvinduet. Ryan Giggs mener det var et tegn på at ting ikke var som det skulle. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her skjønner Giggs at noe er alvorlig galt

- Denne gangen var det mer panikkartet.

(Dagbladet): Våren 2013 takket Sir Alex Ferguson for seg ved roret i Manchester United, og med det var en era i klubben over.

Mannen som ble håndplukket til å ta over var Fergusons landsmann David Moyes, men som kjent gikk ikke det helt som planlagt.

Den første sesongen endte med en sjuendeplass, og Moyes måtte ta sin hatt og gå allerede før sesongen var ferdigspilt.

Noe galt

Klubblegenden Ryan Giggs var assistent under Moyes, og i et innlegg i The Telegraph forteller han i dag at han tidlig skjønte at noe var galt.

- Det å signere Marouane Fellaini helt på slutten av overgangsvinduet som klubbens eneste storsignering, var et tegn på at ting ikke var som det skulle. Manchester United har ofte hentet spillere sent, for eksempel Dimitar Berbatov i 2008, men denne gangen var det annerledes. Denne gangen var det mer panikkartet.

Giggs vil heller ikke legge skylda ene og alene på Moyes for at det har gått nedover med Manchester United etter at Ferguson sluttet.

- Han kom inn uten å kjenne dynamikken i klubben, når enkelte spillere trengte hvile, hvem som burde spille hvilke kamper, hvem som trengte pisken og hvem som trengte gulroten. Vi som har vært igjennom det kunne selvsagt hjelpe ham litt med dette, men det er kunnskap en manager må opparbeide seg over tid.

- Ikke uunngåelig

Mangt og meget har blitt sagt om at det var uunngåelig at klubben ville slite etter at en størrelse som Ferguson forsvant.

Det er derimot Giggs uenig i.

- Vi vant Premier League med 11 poeng, og det var så mange vinnere i det lage. Ja, både jeg, Rio (Ferdinand), Nemanja Vidic og Patrice Evra begynte å dra på årene, men med riktige spillerkjøp kunne den overgangen fungert. Vi kunne blitt erstattet av unge sultne spillere som hadde den riktige mentaliteten.

Dyrt

Moyes ble etterfulgt av Louis van Gaal, som igjen ble erstattet av José Mourinho før denne sesongen.

Der spillerkjøpene var et problem under Moyes, har portugiseren vært langt mer effektiv, og denne sommeren har både Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic og Eric Bailly kommet inn portene på Old Trafford.

Fotballobservatoriet CIES har faktisk slått fast at laget til Mourinho er det dyreste klubblaget gjennom tidene, men det har likevel ikke gitt noen ubetinget suksess.

Så langt ligger de rødkledde på sjuendeplass, fem poeng bak serieleder og nabo Manchester City, og søndag venter Mourinhos tidligere arbeidsgiver Chelsea borte på Stamford Bridge.