SCORINGSGLISET: Camilla Herrem ser at trickskuddet går i mål og gliser selvfølgelig bredt.
SCORINGSGLISET: Camilla Herrem ser at trickskuddet går i mål og gliser selvfølgelig bredt.Vis mer

Her skjønner Herrem at den «umulige» scoringen går inn

Så målet fra reklameskiltene.

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge - Frankrike 33-22.

Camilla Herrem scoret på tre av tre skudd i åpningskampen mot Frankrike. Det ene skulle derimot ikke vært mål.

Ikke fordi det burde vært annullert. Rett og slett fordi det i utgangspunktet var bortimot umulig å score fra den vinkelen og i den balansen lynvingen var i.

Til Mjøs-kanten Norge ledet 11-5 og det var spilt 22 minutter. Herrem stormet framover i en kontring, men ble presset ut av banen - og sjansen så ut til å forsvinne inn i reklameskiltene sammen med Camilla.

Men utrolig nok klarte hun å tricke ballen forbi Amandine Leynaud i Frankrike-målet.

- Hun blir jo presset helt ned til Mjøs-kanten, ropte TV 2-kommentator Harald Bredeli, som reiste seg av begeistring.

- Føltes det sånn, Camilla?

- Nesten. Det var nesten død vinkel. Jeg lå inne i reklameskiltene og så at ballen gikk sakte inn i mål. Det hadde jeg aldri forventet, jeg trodde den skulleg å opp på tribunen, sier Herrem til Dagbladet.

«Dette skjer ikke» Byåsen-jenta liker trickskudd og prøver seg gjerne. Men som regel gjør hun det når hun har kontroll og er i god balanse.

- Jeg har nok aldri scoret et sånt mål før. Det viktigste med trickskudd er å vite når du skal bruke det. Jeg hadde ikke helt kontroll i denne situasjonen, men jeg kunne jo ikke gjøre noe annet, sier Herrem.

De andre jentene skjønte også fint lite da ballen gikk i mål.

- Jeg kom på løp bak henne, og tenkte at nå får jeg rope etter ballen, for hun ble jo presset ut av banen. Men så tricket hun den inn fra død vinkel. «Dette skjer ikke,» tenkte jeg da den gikk inn, sier Gro Hammerseng.

Norge hadde full kontroll fra start og spilte tidvis strålende håndball. VM-finalalisten fra i fjor, Frankrike, ble ydmyket og Norge vant med 11 mål, 33-22.