SKUFFA: Nina Løseth fikk det ikke til i den andre omgangen og måtte til slutt ta til takke med en ellevteplass. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKUFFA: Nina Løseth fikk det ikke til i den andre omgangen og måtte til slutt ta til takke med en ellevteplass. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Her skjønner hun at medalje­sjansen er spolert

Fenninger med nytt gull.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Nina Løseth meldte etter lagkonkurransen på tirsdag at hun var i sitt livs form.

Ålesundsjenta har tidligere vært på pallen i et verdenscuprenn i slalåm, men har også vært topp 10 i storslalåm med verdenseliten på plass.

I kveldens VM-storslalåm skulle hun vise at tirsdagens påstand var mer enn bare ord. Løseth skulle vise at hun faktisk er i sitt livs form.

Og det gjorde 25-åringen til gagns i 1. omgang.

Til tross for et relativt sent startnummer var Løseth sjette raskest i 1. omgang, kun et halvt sekund bak en medaljeplass.

Dermed var hun plutselig en het medaljekandidat foran finaleomgangen i VM-storslalåmen.

- Jeg føler helt klart at jeg har enda mer å gå på. Jeg kan kjøre bedre bare på toppen og i bunn. Jeg skal gi det jeg har, meldte Løseth til NRK før den store finalen.

Skuffet da det gjaldt Nok en gang var hun optimistisk, men denne gang gikk det ikke planen.

Forspranget til Victoria Rebensburg ble spist opp allerede i tredje port, og sunnmøringen tapte jevnt og trutt til tyskeren i hver eneste sving.

I mål var hun hele 1,43 bak suverene Rebensbug på en foreløpig 6. plass. Til slutt ble Løseth nr. 11.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er ikke helt sikker på hva som gikk galt. Jeg tror det ble for pent. Jeg bomma litt på toppen og prøvde å gi gass, men det ble et litt for hardt forsøk, sier hun til Dagbladet.

Hun varsler samtidig at det fort kan bli langt festligere i slalåmkonkurransen på lørdag.

NESTEN: Nina Løseth lå an til karrierebeste i storslalåm etter en meget god førsteomgang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NESTEN: Nina Løseth lå an til karrierebeste i storslalåm etter en meget god førsteomgang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Da er det full gass som gjelder. Om man ikke gjør det kan man bare dra hjem. Det duger ikke å gjøre noe halvveis. Nå gjelder det bare å få til to gode omganger og ikke én. Det er det jeg skal gjøre på lørdag.

Fenninger slapp med skrekken og vant suverent Rebensburg kjørte seg til slutt opp til en knallsterk 2. plass, mens svenskene fikk en opptur med bronsen til Jessica Lindell-Vikarby.

Gullet kapret suverene Anna Fenninger suverent, men det holdt faktisk på å gå galt.

Østerrikeren ledet med hele 1,80 da hun holdt på å kjøre ut.

Men hun slapp med skrekken.

Og kunne i stedet juble for gull.

I mål vant Fenninger med hele 1,40 ned til Rebensburg.

Hevet seg i finaleomgangen Ragnhild Mowinckel skuffet i 1. omgang, men kjørte seg opp til 18. plass i finaleomgangen.

- Dette lignet i hvert fall mer på den kjøringen jeg vet jeg kan. Jeg spente alle muskler i 1. omgang, men nå var flyten tilbake. Det var mye mer dynamisk nå, sier Molde-jenta.

- Jeg skulle ønske førsteomgangen ikke skjedde, men sånn er det. Heldigvis avsluttet jeg med en opptur igjen. Jeg får bare ta med meg det positive jeg har gjort. Jeg vet jeg har noe på gang, forhåpentligvis noe stort, men jeg må gå stegene, sier Mowinckel.

KJØRTE SEG OPP: Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp i den andre omgangen. Foto: Hans Arne Vedlog
KJØRTE SEG OPP: Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp i den andre omgangen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer