I KULDA: Manchester United og Robin van Persie (t.h.) skilte lag nylig. I et intervju forteller van Persie at han skjønte det spøkte for United-karrieren da han var ubenyttet reserve mot Chelsea i april. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
I KULDA: Manchester United og Robin van Persie (t.h.) skilte lag nylig. I et intervju forteller van Persie at han skjønte det spøkte for United-karrieren da han var ubenyttet reserve mot Chelsea i april. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

Her skjønte van Persie at noe var galt

- Atmosfæren endret seg mellom Louis og meg.

(Dagbladet): Robin van Persie (31) ble nylig klar for tyrkiske Fenerbahce og i et lengre intervju med The Sunday Times forteller spissen at han føler seg presset ut av Manchester United.

Blant annet sier van Persie at han skjønte United-framtida var usikker da han var ubenyttet reserve i tapet mot Chelsea i april.

- Det var et av de første signalene på at ting ikke gikk den rette veien. Jeg spurte om å få spille med reservelaget, for å få spilletid, men etter det var det benken igjen, sier Robin van Persie.

- Ikke rettferdig Louis van Gaal forlot jobben som Nederlands landslagssjef til fordel for United i fjor sommer - og van Persie mener forholdet til van Gaal ikke er rosenrødt.

- Jeg er ikke dum. Jeg blir ikke sint eller emosjonell. Slike ting skjer i fotballen, det er en del av livet. Du må bare gjøre det beste ut av situasjonen og det gjør jeg ved å komme meg videre, sier van Persie.

PRESENTERT:  Robin Van Persie ble presentert for supporterne på hjemmebanen til Fenerbahce i Istanbul. Foto Seskim/WENN.com
PRESENTERT: Robin Van Persie ble presentert for supporterne på hjemmebanen til Fenerbahce i Istanbul. Foto Seskim/WENN.com Vis mer

- Han (van Gaal) har endret mening om meg før. Da han tok over Nederland sa han til meg: «Du er tredjevalget som spiss». Jeg sa «ok» og kjempet meg til å bli førstevalget og landslagskaptein. Men da jeg kom tilbake (fra skade) var det ikke en rettferdig kamp lenger. Å kjempe seg tilbake på laget var ikke et alternativ. Han sendte meg til reservelaget, sier spissen.

Van Persie kom til United fra Arsenal etter en kontroversiell overgang sommeren 2012.

Jobbet hardt Nederlenderen og United vant Premier League i første forsøk sesongen 2012/13 og van Persie ble toppscorer med 26 seriemål.

- Atmosfæren endret seg mellom meg og Louis, og folk i klubben så det, sier van Persie

Forrige sesong ble det noe skuffende 10 mål på 27 kamper - og 31-åringen måtte se flere kamper fra reservebenken.

Spissen ble bekreftet klar for Fenerbahce forrige helg.

- Vi jobbet hardt og mottok og sendte mange telefakser. Til slutt var vi i mål, sa Fenerbahces styreformann Aziz Yildirim.

United vil trolig motta snaut 40 millioner kroner i overgangssum.