Her skremmer bjørnen vettet av golferne

Skapte småpanikk i seniorturnering.

(Dagbladet.no): Eagles og birdies er vi vant til å høre om fra golfbanen, men bjørner er noe mer sjeldent på fairwayen.


Kanskje ikke så rart at det vakte en del lange fjes blant tilskuerne da en ung svartbjørn plutselig kom løpende ut på gresset under den amerikanske seniorturneringa i Colorado Springs før helga.

• Se ESPNs opptak av svartbjørnen (og en rev og et rådyr!) i denne You Tube-videoen

Erstattet legenden Nicklaus?

Broadmoor-banen ligger rett ved foten av Rocky Mountains, og det er derfor ikke uvanlig at både både rev og slanger forviller seg ut blant golferne.

Svartbjørner ser man imidlertid ikke så ofte.


- Jack Nicklaus er jo ikke her, så jeg regner med at bjørnen kom i stedet, gliser spilleren Fred Funk, ifølge Rocky Mountain News.

Golflegenden Jack Nicklaus gikk under kallenavnet «den gylne bjørnen» i sin aktive karriere.

UVENTET BESØK: Dyrelivet er riktignok yrende rundt Broadmoor-banen i Colorado Springs, men at en bjørn skulle dukke opp på fairwayen hadde de færreste regnet med. Foto: AP/SCANPIX
UVENTET BESØK: Dyrelivet er riktignok yrende rundt Broadmoor-banen i Colorado Springs, men at en bjørn skulle dukke opp på fairwayen hadde de færreste regnet med. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Skremte vettet av TV-dame

Kvinnen i rødt som bjørnen er på vei mot på bildene, er ESPN-analytiker Dottie Pepper. Hun fikk seg litt av et sjokk da hun plutselig hørte på headsettet at en bjørn var på vei.


- Dottie gjorde nesten på seg. Hun kastet notatblokka opp i lufta og la på sprang, sier Hale Irwin, som også fikk spillet forstyrret av den nysgjerrige bjørnen.

Arrangørene vurderte lenge å stoppe spillet for å stanse bjørnen med bedøvelsespiler, men det store dyret virket ikke aggressivt, og rømte til slutt banen gjennom et vannrør på siden.


Likevel bestemte man seg for å kalle inn dyreeksperter for å vokte banen resten av turneringen, i tilfelle bjørnen eller noen av dens kompiser skulle bestemme seg for å komme tilbake.

Ifølge nettleksikonet Wikipedia er amerikansk svartbjørn den mest tallrike bjørnearten, med nær en million individer spredt over hele det nordamerikanske kontinentet.

Her skremmer bjørnen vettet av golferne
LA PÅ SPRANG: ESPNs Dottie Pepper slapp alt og stakk da bjørnen kom farende mot henne.
SLAPP GEVÆRET: Arrangørene vurderte å plukke fram bedøvelsespilene, men slapp å stoppe bjørnen med makt da det unge dyret forsvant av egen vilje.