Her skriver det norske sykkelrittet historie

- Vi ønsket å gjøre det på jentenes premisser.

PODIEMENN: Vetle Tjørswaag (t.v) og Kristoffer Henriksen er denne helgen podiemenn under rittet Ladies Tour of Norway. I går fikk de dele ut premier til regjerende verdensmester Marianne Vos. Foto: Ladies Tour of Norway
PODIEMENN: Vetle Tjørswaag (t.v) og Kristoffer Henriksen er denne helgen podiemenn under rittet Ladies Tour of Norway. I går fikk de dele ut premier til regjerende verdensmester Marianne Vos. Foto: Ladies Tour of Norway Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens herrene sykler Arctic Race i Nord-Norge denne helgen, sykler kvinnene Ladies Tour of Norway på Østlandet.

Og etter prologeni går, skjedde det noe smått historisk. For da vinner og regjerende verdensmester Marianne Vos entret seierspodiet, fikk hun ikke utdelt premiene og seierskyssene av podiekvinner - men podiemenn.

- På jentenes premisser Podiekvinner er et helt vanlig syn innen internasjonal sykkelsport. Podiemenn, derimot, er mer uvanlig.

- Det er fordi vi ønsker å markere at det er et kvinneritt og fordi det ikke skal være en blåkopi av et herreritt, forteller rittdirektør Roy Moberg til Dagbladet.

Han er ansvarlig for det første UCI-rittet på kvinnesiden i Norge på 25 år. Rittet går over tre etapper, og dagens etappe går fra Strømstad til Halden.

Moberg, som er pappaen til den norske syklisten Emilie Moberg, sier at det var et ønske fra rytterne selv å bytte til podiemenn.

- Dette har de ønska det selv. Flere av jentene i Norge har vært premissgivende på hvordan de ville ha det, så vi har lytta til rytterne, både de norske og de internasjonale, sier rittdirektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer