Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Videodømming i håndball:

Her skriver dommerne historie etter taklinga som fikk tårene til å trille

- Jeg synes det er fantastisk.

SÅ REPRISE: Dommerparet trakk seg ut på sidelinja og så over videoklippet før de viste ut den nederlandske spilleren. Foto: Viasat
SÅ REPRISE: Dommerparet trakk seg ut på sidelinja og så over videoklippet før de viste ut den nederlandske spilleren. Foto: Viasat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snaue 43 minutter ut i gårsdagens oppgjør mellom Tyskland og Nederland, steg Kim Naidziniavicius til værs og dundret inn 21-20 til tyskerne.

Men der lagvenninner og tilskuere jubelt for den viktige scoringen, ble storskytteren liggende på parketten. Hun hadde nemlig fått et slag i ansiktet, og tårene spratt.

Reprisene viser at det hele gikk veldig fort, men det ungarske dommerparet Peter Horvath og Marton Balazs visste råd. De tok seg i bruk av det nye reglementet, og så over reprisen på en liten monitor på sidelinja.

Resultatet ble direkte rødt kort på nederlendernes forsvarsekspert Kelly Dulfer.

- Det er fantastisk

Dommerparet ble med dette historiske da ingen tidligere har gitt et rødt kort i et mesterskap etter å ha sett episoden på video.

Jan Pytlick er ekspertkommentator for danske TV 2. I utgangspunktet synes han avgjørelsen var streng, men på generelt grunnlag er han strålende fornøyd med at den nye regelen blir tatt i bruk.

- Jeg synes det er fantastisk. Det er bra at det blir innført, for det er situasjoner hvor enkelte spillere slår bevisst. Det er fantastisk at man har muligheten til å gi direkte rødt kort i ettertid, sier han.

Første gang dommere benyttet seg av denne nye regelen var under herrenes Champions League-sluttspill i mai. Den gang var det kroaten Igor Vori som ble vist ut etter en albue på Tobias Reichmann.

Beskjeden start

Nederland var det store overraskelseslaget under VM for et snaut år siden da de tok seg helt til finalen hvor Norge til slutt ble for sterke.

I går ble det en beskjeden start på mesterskapet da Tyskland til slutt vant 30-27.

I den andre kampen i gruppe b slo Frankrike Polen med 31-22.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!