Erling Braut Haaland har meldt forfall

Her skulle du ha vært, Erling

Det er aldri noe poeng å bruke mye tid på dem som melder forfall til landskamper. Men det må være lov å savne guttungen Haaland (19).

FØRSTEREIS HAALAND: Erling Braut Haaland på vei til sin første A-landslagstrening med Norge. Det var for en måned og to landskamper siden. Men det blir ikke en tredje og fjerde, ikke denne gangen. Det er synd. Erling Braut Haaland er savnet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FØRSTEREIS HAALAND: Erling Braut Haaland på vei til sin første A-landslagstrening med Norge. Det var for en måned og to landskamper siden. Men det blir ikke en tredje og fjerde, ikke denne gangen. Det er synd. Erling Braut Haaland er savnet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ERLING BRAUT HAALAND har to landskamper for Norge A, får ikke den tredje og fjerde mot Spania og Romania på grunn av skade, og det er veldig synd. Både for Norge og han.

Erling Braut Haaland er nemlig det foreløpig siste friske pustet i den norske landslagsdiskusjonen.

Norge menn A trenger alltid friske pust.

DA 19-ÅRINGEN debuterte med 66 minutter mot Malta hjemme på Ullevaal for en drøy måned siden, var det tydelig at gutten hadde ting å tenke på. Som størrelsen på anledningen under flomlyset mot den mørke himmelen.

Som det faktum at 5. september 2019 var begynnelsen på noe stort.

DERFOR VAR DET ingen rå utgave av Erling Braut Haaland vi så den kvelden i Oslo. Det var den ærefryktige og ydmyke, en gutt som mot alle odds var litt preget av stundens alvor. Jeg holdt på å si, heldigvis. For selv om mange av oss hadde håpet på litt mer enn ærefrykt etter scoringsfesten i innledningsfasen av sesongen hjemme i Østerrike, og det bare var Malta vi spilte mot, et lag vi skal slå alle dager, var det fint å oppleve hvor stort det er for en ung mann å spille den første A-landskampen med flagget på brystet.

Erling Braut Haaland ga meg den opplevelsen.

TOLV DAGER SEINERE var han klubbspilleren som blåste in hat trick i løpet av de første 45 minuttene han spilte i Champions League. Da var det ingen ydmykhet å spore. Bare råskap og sult. Det var Erling Braut Haaland i fri utfoldelse. Uten tanker om annet enn den korteste veien til motstanderens mål.

FRAM TIL 17. september 2019 var den yngste spilleren med Champions League- hat trick i løpet av en omgang ukraineren Andrej Shevchenko. Han var 21 år og 37 dager da han gjorde noe man sjelden ser på dette nivået. Den nest yngste, bare så vi ikke glemmer han, var fram til for en snau måned siden, Lionel Messi. Han var 22 år og 286 dager han scoret sitt første hat trick i løpet av en omgang. Mens Erling Braut Haaland var 19 år og 58 dager da han i debutkampen i Champions League scoret tre før pause hjemme mot Genk.

Kampen etter, mot Liverpool på Anfield i forrige uke, kom han inn og brukte tre minutter på å score sitt fjerde.

DET ER DERFOR jeg for en gangs skyld skriver om en spiller som har meldt forfall og ikke kan utgjøre en forskjell de to neste landskampene. Det er ikke bare lov å savne Haaland. Han skal savnes. Og spesielt nå som debuten er unnagjort og den andre A-landskampen også er krysset av gjennom det 14 minutter lange innhoppet da Norge spilte godt mot Sverige i Stockholm.

Den er den Erling Braut Haaland jeg vil savne ved siden av Joshua King på topp i det norske laget mot Spania til lørdag.

Han som er ferdig med debutnervene og ikke lenger har noen lampefeber.

NÅ BLIR DET ikke sånn, det blir en annen. Bjørn Maars Johnsen eller mest sannsynlig, Tarik Elyounoussi. For det er ikke hva Joshua Kings makker gjør når Norge har ballen Lars Lagerbäck vil ha fremst i panna før Spania på Ullevaal, det er hva spiss nummer to kan dekke av rom og legge ned av arbeid som første pressledd, som vil være avgjørende for uttaket.

På det området har Tarik Elyounoussi vært en glede for Lars Lagerbäck.

Tarik Elyounoussi er angrepsspiller for Norge fordi Lars Lagerbäck mener han er best defensivt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer