Her skulle du scoret, John!

John Carew holdt på å avgjøre kampen ett minutt på overtid etter et akrobatisk tigersprang som lurte Arsenal-keeper David Seaman - men ikke Sol Campbell.

LONDON (Dagbladet): - Jeg bare slang ut beinet og håpet det beste, men så dukket Sol Campbell opp og fikk beina ballen ut, sa en blid John Carew til Dagbladet. Han ville laget bortimot årets mål hvis «beinet han slang ut» på overtid hadde gitt Valencia 1-0.

Store John var fornøyd med uavgjort og fornøyd med sin innsats, og det hadde han grunn til: Han sto bak de tre målsjansene Valencia hadde, de to siste like før slutt.

- På den andre ble vinkelen for skarp, sier John. Det ble den åpenbart også på den første sjansen fem minutter etter pause, da han alene med keeper skjøt - til innkast!

Mange sjanser

Men både i første og andre omgang var det Arsenal som spilte seg til sjansene. Statistikken viser 10-2 i skudd på mål, 6-3 utenfor. Arsenals overtak økte utover i 2. omgang, og ble til overlegenhet da Miguel Angulo fikk et tvilsomt direkte rødt kort i det 72. minutt.

Carew, som før utvisningen hadde litt støtte av Pablo Aimar og Vicente, ble fullstendig alene på topp - men fortsatte å vinne hodedueller og klarte altså likevel å skape to målsjanser.

- Kampen ble som ventet. Arsenal er et veldig godt lag, sier Carew.

- Du ble mye alene på topp?

- Ja. Men jeg føler at jeg likevel skapte en del, særlig i 2. omgang da jeg fikk brukt farten min.

Arsenal så ut til å ha kommet over lørdagens sjokk i Manchester, og med Robert Pires i gryende storform og Dennis Bergkamp på plass fra start gikk det på skinner. Resultatet var flere brukbare sjanser før pause, og «et hav» av sjanser etter pause.

Pires, Henry, Ljungberg, Bergkamp, Wiltord og Kanu hadde hver sine kjempesjanser uten å lykkes, de to siste en dobbeltsjanse på overtid.

- Vi er fornøyde, vi leder gruppa, sa Thierry Henry etter kampen.

Godt forsvar

Valencia kom til Highbury for å unngå tap. Og vi kunne se hvorfor de skryter over å ha Spanias beste forsvar. I fjor slo Valencia Arsenal i kvartfinalen i Champions League - på bortemålsregelen etter scoring av John Carew. I går var det altså mye å hevne for Arsene Wenger, men han var på forhånd mest opptatt av å gjenopprette selvtilliten etter å ha blitt solid nedkjempet av Manchester United på lørdag.

- Spanske klubber er best - inntil vi kan bevise det motsatte, sa han før kampen.

Arsenal har fremdeles noe å bevise.

Men Arsenal er en verdig motstander. Da Valencia for seks uker siden slo Liverpool 1-0, var de atskillig mer overlegne enn resultatet tilsier.

Kampen ble som ventet en kamp mellom to forskjellige stilarter. Arsenal på sitt beste er også engelsk fotball på sitt beste: Fart, aggressivitet og vilje til å angripe. Mens Valencia stoler på strålende teknikk, individuelle ferdigheter og lynraske kontraangrep - ofte iscenesatt av Pablo Aimar og Ruben Baraja.

Mesterlig

Valencia var uten midtbanegeneralen Kily Gonzales og keeperkjempen Canizares, men det så ikke ut til å hemme dem særlig. For keeperreserven Andres Parlop hadde flere mesterlige redninger.

Arsenals Patrick Vieira var usikker før kampen, men Wenger tok sjansen på å sette ham inn. Det skulle han åpenbart ikke gjort: Vieira hinket av banen før pause og ble erstattet av Roy Parlour, som så ut som en våryr kalv da han slapp utpå etter to måneders skadeavbrekk.

TIGERSPRANG: John Carew ville laget årets mål, hvis ballen hadde gått i mål etter at han slengte ut beinet i det 90. minutt. Heldigvis for Pascal Cygan ( t.h.) sto Sol Campbell i veien for ballen.