- Her skulle du spilt, Stefan

Muhamed Keita mener han skulle fått ballen da han og Stefan Johansen kom aleine med Daniel Örlund.

Strømsgodset - Rosenborg 2-2 (1-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Det var to situasjoner alle snakket om etter toppkampen mellom Strømsgodset og Rosenborg søndag kveld. Den ene var Flamur Kastratis scoring på overtid, som ble annullert av dommer Svein Oddvar Moen.

Den andre oppstod like før timen var passert.

Strømsgodset kontret, og Muhamed Keita og Stefan Johansen hadde plutselig en banehalvdel aleine mot Daniel Örlund. Sistnevnte førte ballen hele veien, før han skøyt da de hadde kommet seg innenfor 16-meteren.

Foran speidere fra storklubber som AC Milan så skuddet ut til å fyke inn i hjørnet bak den svenske sistekansen, men det smalt i stedet i bøylen bak målet og ut på banen igjen - til stor fortvilelse for både Godset-supportere og Muhamed Keita.

Skulle «selvfølgelig» spilt - Skulle Stefan spilt til deg?

- Ja, ja. Selvfølgelig. Der skal du spille. Når du kommer to alene med keeper, vil alltid han uten ball være i bedre posisjon, fastslår Keita overfor Dagbladet.

Keita bekrefter at han og Johansen har diskutert situasjonen, og at de har lagt det bak seg. Førstnevnte tror kanskje Johansen hadde ekstra lyst til å score mot Rosenborg på grunn av interessen tidligere i år.

- Han har lyst til å score mot Rosenborg, Rosenborg har vært interessert i ham... Jeg skjønner det, sier Keita til Dagbladet.

- Ja, du tror det er en sammenheng der?

- Nei, det trenger ikke være sammenheng, men det er typisk at du vil score mot det laget som folk ser på som ett av de beste i Norge. Alle fotballspillerne har lyst til å være den beste i de viktigste kampene. Det er bare sånn det er. Det er ikke noe problem, det, sier Keita, og legger til:

- Men med 3-1 der hadde Rosenborg vært ferdig. Det er jeg helt sikker på.

- Sånn er Keita Hovedpersonen selv, Stefan Johansen, er ikke like sikker på at det var riktig å spille til lagkamerat Keita. Det var i alle fall ikke slik han bedømte situasjonen der og da.

- Jeg kom helt alene, og vurderte om jeg skulle skjære foran Daniel (Berntsen), eller om jeg skulle vente på Keita. Så ventet jeg heller på Keita, men jeg syntes ikke han var langt nok framme, så jeg valgte å skyte selv. Da skled ballen litt unna meg. Jeg fikk ikke foten rundt ballen. Det er dårlig, sier Johansen til Dagbladet.

- Burde du spilt til Keita?

- Njaaa... Men hadde jeg scoret, så hadde vi ikke pratet om dette.

- Han sa du «selvfølgelig» skulle slått?

- Ja. Men sånn er Keita.

Kamara: - Jeg hadde scoret De siste to kampene (mot Jablonec og Rosenborg) har Strømsgodset spilt seg til 20 målsjanser. Det har kun resultert i tre scoringer. Motsatt vei har det blitt fem mål imot på åtte sjanser i de samme 180 minuttene. Ola Kamara har riktignok scoret i begge kampene, men mener det er en bekymringsfull trend.

- Vi må være mer effektive, vi bør i alle fall score på hver tredje målsjanse. Men samtidig scorer vi to mål mot Rosenborg, som er veldig gode defensivt, så veit jeg ikke helt, sier Kamara.

Etter returen til Strømsgodset fra SV Ried  har Kamara vært målfarlig. Allerede i sin første kamp etter hjemkomsten scoret han hat trick. Spissen med nummer 92 på ryggen har følgende tips til Stefan Johansen:

- Han burde tatt en overstegsfinte og dratt av Örlund, eller bare chippet ballen over ham, sier Kamara med et glimt i øyet, og legger til at han på ingen måte ser på Johansen som en syndebukk etter missen.

Men hadde Kamara scoret om det var han som var samme situasjon?

- Ja, jeg håper og tror det, sier Kamara til Dagbladet.

SKUFFET: Stefan Johansen var ikke nådig med seg selv etter å ha misset på en gigantsjanse mot Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SKUFFET: Stefan Johansen var ikke nådig med seg selv etter å ha misset på en gigantsjanse mot Rosenborg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer