- Her skulle jeg scoret

LONDON (Dagbladet): Arsenal- Valencia 2- 1. John Carew etter 36 minutter i går kveld på stillingen 0- 0. Han dro seg elegant forbi hestehale-Seaman. Åpent mål: - Jeg var for sikker på å score og ga ikke ballen nok fart.

Det forteller en avslappet John Carew til Dagbladet etter en kamp der han ga ordtaket ensom spiss et ansikt:
- Etter pause var jeg dønn aleine foran, det var ingen i bakrommene og det var nesten ingen vits i å vinne en hodeduell.

- Men, returoppgjøret vinner dere?

- 2. omgang ble virkelig tøff for oss, men vi er godt fornøyde med resultatet. Vi har jo en bra hjemmestatistikk, spesielt i Champions League. Det hadde vi både i fjor og året før, sier en haltende Carew etter å ha vært med på en til tider eksemplarisk fotballkamp. Arsenal med en stormende opplagt Robert Pires, giganten Tony Adams og lyntoget Thierry Henry. For å nevne noen hjemmehelter.

Haltende Carew

John Carew om å halte i dress: - Nei, jeg er ikke alvorlig skadd, men jeg fikk meg mange trøkker. Akkurat nå føler jeg meg mørbanket.

- Hvordan vurderer du sjansene til å gå videre, sånn i prosent?

- Vi burde vinne hjemme, sjansene for det er vel 65 prosent, sier Carew i beste Drillo-stil. I motsetning til gamle Egil smiler John etter uttalelsen fra fagskolen.

Taktisk franskmann

Lar vi Carew hvile noen linjer, så er det god grunn til å hylle Arsenal. London-klubben klarte det som Manchester United ikke fikset kvelden før; å vinne den første kvartfinalen på hjemmebane. Taktisk klokhet fra den franske manager Arsene Wenger i pausen, og de siste 45 minuttene var brennmerket Gunners. Men, som John Carew sier:

- Spiller vi opp vårt beste i Valencia, så går vi videre.

Arsenal best

Carew har ingen problemer med å innrømme at Arsenal var klart best, spesielt i 2. omgang.

- Jeg var ikke mye med, de presset oss skikkelig bakover. Jeg ble også veldig aleine foran og fikk meg noen solide trøkker, fikk en i hofta så nervene i beinet ble lammet en periode, sier John Carew på vei ut i bussen, som igjen skulle videre til flyplassen. Spanjolene bruker ikke natta i London, de vil hjem. Men, for alle i Norge som sover i Gunners-pysj ble det en deilig kveld og natt. Valencia fikk et skabbete mål like før pause, men Arsenal kom veltende tilbake. Ray Parlour traff med stjerner i høyrefoten, ballen suste inn fra drøye 18 meter. Tribunefeber og seiersmål: - Det var en virkelig god følelse å se den ballen gå inn, det er ikke ofte du får et så søtt treff på hjemmebane i en Champions League-kamp, sier Ray Parlour som Dagbladet treffer i duskregnet på Highbury. Gunners-manager Wenger hadde disse franske glosene på engelsk:

- Der nede om fjorten dager er det åpent, men vi kan ikke reise til Valencia for å spille 0- 0. Det holder ikke, vi må dit for å angripe. Før señor John sier natta legger han til:

- Vi kommer også til å angripe på hjemmebane. Por favor!

HER SKULLE DU SCORET: John Carew runder David Seaman og skal bare dytte ballen i mål. Men slik gikk det ikke.
FOR AVSLAPPET: - Jeg var for sikker på å score, sier John Carew.
I STOLPEN: Returen fra spiss vinkel satte Carew i stolpen, dermed ble landslagsspissen uten mål.