Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her skulle Nogal egentlig starte 500-meteren. Det gikk fryktelig galt …

Artur Nogal håpet på medalje på dagens 500 meter. Det endte med mageplask i konkurransens første sekund.

RETT UT: Artur Nogal mener selv at han var en av medaljekandidatene i mandagens 500 meter. Løpet ble spolert i første sekund. Foto: NTB Scanpix
RETT UT: Artur Nogal mener selv at han var en av medaljekandidatene i mandagens 500 meter. Løpet ble spolert i første sekund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): OL handler først og fremst om vinnere.

Om Johannes Høsflot Klæbos iskalde hode under debuten som ankermann i en OL-stafett, Shaun Whites vanvittige tredje run og påfølgende gledestårer da han fikk sin store revansje eller eventyret Ester Ledeckà - snowboarderen som tok OL-gull i super-G og møtte opp på pressekonferanse med alpinbrillene på - rett og slett fordi hun ikke hadde sminket seg.

Men bak alle disse vinnerne, som kan klatre øverst opp på pallen, finnes det en haug av tapere, utøvere som har ofret alt i mange år og blir smurt bort eller bokstavelig talt går på snørra.

Falt på startstreken

I den siste kategorien finner vi polske Artur Nogal. 27-åringen fra Warszawa i Polen opplevde alle idrettsutøveres mareritt under mandagens 500 meter - som ble vunnet av Håvard Lorentzen.

Han trynet i konkurransens første sekund. Løpet var spolert.

Etter å ha summet seg fullførte Nogal løpet, men han endte - selvfølgelig - desidert sist.

Det hjalp lite at hjemmepublikumet hyllet Nogal mens han skled over målstreken. Den polske sprinteren var knust, og brukte lang tid på å summe seg. Hodet hang der han seilte rolig rundt på isen.

Først på den tredje runden kom det noen gloser. Til tross for at de var på polsk, var det umulig å misforstå hva de betydde.

- Jeg vet ikke hvordan dette kunne skje. Det har aldri skjedd før for min del i en konkurranse. Det verste var at jeg har følt meg veldig bra på trening her, sier Nogal etter løpet.

Han forteller videre at han er knust, og beklaget overfor alle som har hjulpet han med å komme dit han er i dag.

- Det var hyggelig å få hyllesten av publikum, fortsetter han.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Bekymret romkamerat

Heller ikke for Nogals lagkamerat Piotr Michalski ble mandagens 500 meter noe å skrive hjem om. Han endte på en 33.-plass etter et løp han selv beskriver som langt under forventet overfor Dagbladet.

- Han har vært lagkameraten min i lang tid og vi deler rom mesteparten av året. Dette var tungt for oss.

- Jeg så du snakket med ham rett etter løpet - hva sa du?

- Jeg sa at han ikke skulle bekymre seg, og at det kom nye sjanser. Jeg sa også at jeg skulle kjempe for deg under løpet, men dessverre gjorde jeg en stor feil og greide ikke gjøre Artur glad igjen, sier Michalski til Dagbladet.

- Hvordan kommer stemningen til å være på rommet deres i natt?

- Jeg vet ikke, sier Michalski og bryter ut i latter.

- Han er ferdig med OL, og jeg må se fram til 1000 meteren. Men i dag kan vi være glad for Lorentzen, han er en verdig OL-vinner, sier Michalski.

Og med det er han ferdig med å snakke om nedturen …

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!