NEDTUR I CUPFINALEN: Tromsø tapte cupfinalen mot Hødd, og det markerer avisa Nordlys i dag med en helt svart ¨forside. «Her skulle vi egentlig feire Tromsø ILs cupgull. Men vi hadde ingen plan B», skriver avisa. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix og faksimilie Nordlys.
NEDTUR I CUPFINALEN: Tromsø tapte cupfinalen mot Hødd, og det markerer avisa Nordlys i dag med en helt svart ¨forside. «Her skulle vi egentlig feire Tromsø ILs cupgull. Men vi hadde ingen plan B», skriver avisa. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix og faksimilie Nordlys.Vis mer

«Her skulle vi egentlig feire Tromsø ILs cupgull»

Slik markerer Nordlys sjokktapet i cupfinalen.

(Dagbladet): 1. divisjonslaget Hødd vant cupfinalen i går og sikret gull mot storfavoritt Tromsø etter straffedrama på Ullevaal.

Tromsø var kjempefavoritter før kampen, men Hødd gikk respektløst til verks og var kaldest i straffekonkurransen som endte 4-2.

I dag depper store deler av Nord-Norge - og avisa Nordlys har en helt svart forside på sin papiravis.

«Her skulle vi egentlig feire Tromsø ILs cupgull. Men vi hadde ingen plan B» er den eneste teksten på fronten.

- Dypt skuffende
Avisa viser trolig til at det knapt har vært en større overraskelse i en cupfinale noensinne.

- Det sviende straffenederlaget på Ullevaal i går vil for alltid være en smertefull påminnelse for spillere og støtteapparat hvor marginal toppidretten er, skriver Nordlys-kommentator Torje Dønnestad Johansen.

- Selvfølgelig er det dypt skuffende at TIL ikke leverte da det gjaldt som mest. De tok oppgaven på alvor, men innfridde ikke egne og andres forventninger, skriver Dønnestad Johansen i Nordlys.

NRK-kommentator Arne Scheie sa følgende da Hødds cupgull var sikret.

- Tidenes sensasjon! utbrøt NRK-profilen.

Sent i går kveld var spillerne og trenere tilbake i Ulsteinvik - og der fortsatte festen.

Fire-fem hundre hadde møtt opp for å hylle gullguttene utenfor kulturhuset.

- Vi følte egentlig at vi hadde vunnet bare ved å komme til finalen, fortalte moren til Hødd-spiller Steffen Moltu, Haldis Moltu.

Blackout
Hødd-spiller Andreas Rekdal fikk æren av å ta straffesparket som avgjorde finalen.

Men Rekdal visste faktisk ikke at cupsensasjonen ville være et faktum dersom han scoret.

- Etter at ballen gikk i mål hadde jeg en blackout i fem sekunder. «Vant vi nå?», liksom. Så kom Ørjan (Håskjold Nyland) løpende, og da tenkte jeg «ja, faen! Vi vant!». Det var så viktig å treffe ballen rett og få den i mål. Jeg klarte å stenge ting litt ute. Det vi sa før alle gikk fram for å skyte var at vi måtte treffe ballen med kraft og få den ut til sida. Det var det eneste jeg fokuserte på, sa Rekdal til Dagbladet.