BJØRGEN STERK: 
Marit Bjørgen ser at hun vinner kvinnenes 30 kilometer fristil foran Therese Johaug, da norgesmesterskapet i langrenn (del 2) ble avholdt på Gålå i Gudbrandsdalen i formiddag.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpix
BJØRGEN STERK: Marit Bjørgen ser at hun vinner kvinnenes 30 kilometer fristil foran Therese Johaug, da norgesmesterskapet i langrenn (del 2) ble avholdt på Gålå i Gudbrandsdalen i formiddag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpixVis mer

Her slår Bjørgen Johaug i spurten

På tremila i NM.

GÅLÅ (Dagbladet): - Jeg har hatt en kjempesesong. Men Marit er nok fortsatt en bedre skiløper enn meg.

Det sa Therese Johaug etter at hun vant verdenscupen 16. mars i Falun. I dag viste Marit Bjørgen igjen at hun iallfall er den sterkeste spurteren av de to.

Det var på dagens NM-tremil i Gålå at det ble en spurtduell mellom de to duellantene, og da Bjørgen satte på turboen, klarte ikke Johaug å holde følge.

- Vi hadde en fight hele veien gjennom løpet. Det var kjempegøy å gå fordi det var en mini Holmenkollen-stemning. Det var kjempevær, sier Johaug, som tror det er den raskeste tremila hun har gått.

I form - Jeg er fortsatt i god form. Det gikk greit hele veien, men jeg måtte ta meg sammen for å ta Therese i spurten, sier Bjørgen.

Det var Bjørgens 17. NM-gull, skriver NTB. Ifølge arrangøren passerte hun dermed Oddvar Brå og Bente Skari, som begge har 16 individuelle gull.

Tettrio Det var trioen Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Marit Bjørgen som dro fra de øvrige tidlig i løpet. Etter to runder ble Størmer Steira hengende etter, og alt handlet om Bjørgen og Johaug resten av løpet.

Størmer Steira tok bronsen.

Hedi Weng lå på en enslig fjerdeplass veldig lenge, men ble tatt igjen av gruppa bak mot slutten.