Her slår han motspilleren

Bolton-keeperen «tiltet» helt.

LAPPET TIL JOHNSON: Jussi Jaaskelainen tente på alle pluggene etter en duell med Roger Johnson, og slo til Birmingham-forsvareren. Foto: NIGEL FRENCH/PA PHOTOS
LAPPET TIL JOHNSON: Jussi Jaaskelainen tente på alle pluggene etter en duell med Roger Johnson, og slo til Birmingham-forsvareren. Foto: NIGEL FRENCH/PA PHOTOSVis mer

|||(Dagbladet): Bolton - Birmingham 2-2. 36 minutter inn i dagens kamp bestemte hjemmekeeper Jussi Jaaskelainen seg for å slå til Birmingham-målscorer Roger Johnson.

Det var ikke Tyson-kraft i slaget, men likevel et så rødt kort at det er umulig å argumentere mot det.

Johnson gikk inn i en duell med Jaaskelainen, som førte til at finnen gikk i bakken. Birmingham-spilleren kom seint inn i duellen, men det var ikke stygt.

Flat hånd Keeperen svarte med å reise seg brått og lappe til Johnson. Han slo med flat hånd, men traff bra.

Og like kjapp som Jaaskelainen var med venstrehånda var dommer Kevin Friend med høyrehånda si. I den holdt han selvfølgelig det røde kortet.

- Jussi er egentlig en rolig type, men så tilter det helt for ham. Det er ikke hardt, men det er nok til å ryke ut, sier TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt.

Dermed måtte Martin Petrov også gå av banen, slik at Adam Bogdan kunne komme inn som erstatter mellom stengene - til det som er den ungarske 22-åringens Premier League-debut.

- Jussi gjorde en tabbe. Det vet han selv. Han er svært skuffet over at han ble utvist, men det er ingen tvil om at det var rødt kort, sier Bolton-manager Owen Coyle.

Fjerde røde Jaaskelainen er en av de mest rutinerte burvokterne i Premier League. Han kom til Bolton i 1997, og har spilt 424 seriekamper for hvittrøyene.

Ifølge analyseselskapet Opta er dette finnens fjerde utvisning i Premier League, flere enn noen andre keepere som i øyeblikket spiller i den engelske toppdivisjonen.

Den eneste andre keeperen som har like mange røde kort i Premier League-historien, er Pavel Srnicek - som også er registrert med fire.

Birmingham ledet 1-0 da Jaaskelainen ble utvist, etter en scoring av nevnte Johnson. Craig Gardner doblet like etter pause, men Bolton reiste seg selv om de var én mindre.

Kevin Davies reduserte på straffe etter 70 minutter og Robbie Blake utliknet på et frispark ni minutter før slutt.