PÅ BAKEN OG UT:  Kjetil Jansrud  faller i 2.omgang av storslalåmrennet under verdenscupåpningen i alpint i  Sölden. Jansrud slapp unna med en forslått skinke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ BAKEN OG UT: Kjetil Jansrud faller i 2.omgang av storslalåmrennet under verdenscupåpningen i alpint i Sölden. Jansrud slapp unna med en forslått skinke. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Verdenscupåpningen i alpint:

Her slår Kjetil Jansrud rumpa på vei ut av rennet. Så kom dopingkontrolløren: - Det er nye Norge, vi blir tatt ut hver gang

Skuffende sesongåpning for alpinistene. 

SÖLDEN (Dagbladet): Henrik Kristoffersen var forbanna etter åttendeplassen i verdenscupåpningen i storslalåm i dag, mens resten av den tallrike norske troppen endte enda lenger ned på resultatlista.

Kjetil Jansrud lå på 20. plass etter første omgang, men var på vei mot en god tid i andreomgang da han plutselig mistet balansen og kjørte ut av rennet.

- Jeg mister plutselig balansen og blir kastet litt rundt. Jeg virka som jeg var litt i ubalanse, så tok jeg ned hånda og så ble den hengende igjen litt i snøen. Det skjer, sa Jansrud i målområdet etterpå.

Akkurat da han kjørte var været vekslende på Rettenbach-breen. Da det plutselig ble overskyet ble også lyset i løypa helt borte for flere av løperne.

- Det ble mørkt. Jeg så ingenting, jeg, men det var ikke det som knakk meg, oppsummerte Jansrud.

- Kjedelig å kjøre ut. Jeg hadde jo tenkt å prøve å få bekreftet overfor meg selv hvordan formen min er. Man kan dra noe ut av et par gode svinger, men man trenger resultater også for å bygge på. Det er litt kjedelig, sier han, mens han gnir seg litt på baken.

- Jeg er litt forslått på skinka, men det tåler jeg.

Og bare for å toppe en litt halvveis dag ble Jansrud fotfulgt av den lokale dopingkontrolløren mens han ga intervjuene sine etter rennet.

- Det er nye Norge, vi blir tatt ut hver gang, ler Jansrud overfor Dagbladet før han legger til:

- Det er bra det.