Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her slår Phelps inn til gull nummer 17

Avsluttet med stil i sin siste individuelle OL-konkurranse.

ENDA MER HISTORISK: Michael Phelps fortsetter å gjøre det vanskelig for dem som kommer etter ham å hamle opp med rekordene han setter i OL-bassenget. Fredag kveld svømte han inn til sitt 17. OL-gull, og fikk samtidig revansj for tapet mot Chad le Clos på 200 meter butterfly. Foto: Mark J. Terrill / AP Photo / NTB Scanpix
ENDA MER HISTORISK: Michael Phelps fortsetter å gjøre det vanskelig for dem som kommer etter ham å hamle opp med rekordene han setter i OL-bassenget. Fredag kveld svømte han inn til sitt 17. OL-gull, og fikk samtidig revansj for tapet mot Chad le Clos på 200 meter butterfly. Foto: Mark J. Terrill / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Michael Phelps gir seg ikke. Fredag tok han sitt 17. OL-gull da han vant 100 meter butterfly etter en forrykende spurt.

Phelps var bare nummer sju ved vending, men ingen kunne stå imot ham på den siste lengden. Han fikk tiden 51,21.

- Jeg er lykkelig for at jeg greide å vinne mitt aller siste individuelle løp. Det var alt jeg ønsket i dag, sa Phelps.

Chad le Clos, som snøt medaljegrossisten for gullet på favorittdistansen 200 meter butterfly, måtte nøye seg med delt sølv. Han og russeren Jevgenij Korotysjkin slo inn 23 hundredeler etter amerikaneren.

Også for fire år siden vendte han som nummer sju i finalen på 100 meter butterfly. Den gang vant han med ett hundredel. Det var øvelsen hvor han var nærmest å miste sin historiske gullfangs på åtte i ett OL.

- Seiersmarginen i dag var større enn de to siste gangene til sammen, så nå kan vi smile og være glade, sa Phelps etter fredagens seier.

- Dette var moro.

Tre strake Dagen etter at han ble første mann som vant en svømmeøvelse i OL tre ganger på rad, gjorde han det igjen.

Phelps vant seks gull og to bronse i Aten-OL i 2004. Han vant gull i alle sine åtte øvelser i Beijing-lekene for fire år siden, og nå er han oppe i tre gull og to sølv i London-lekene.

Det stopper nok ikke med det, for lørdag svømmer han 4 x 100 meter stafett. Det kan bli gull nummer 18 og medalje nummer 22, men så er det imidlertid også slutt.

Amerikaneren sier at han legger opp straks dette OL er over, og at han aldri vil konkurrere igjen, selv ikke i veteranstevner. Det er ikke alle som er så sikre på det.

Skeptisk Spitz - Phelps elsker å sette rekorder, og han kommer til å ønske å vinne enda flere medaljer som 31-åring. Jeg tror han kommer til å delta i Rio-lekene, sier Mark Spitz.

Han er ingen hvem som helst. Det var hans rekord på sju svømmegull i ett OL Phelps slo med sine åtte i Beijing.

- Han tar seg sikkert fri en stund, men så vil han tilbake. Enten begynner han med lerdueskyting, som ikke krever så mye fysisk trening, eller så kommer han til å satse på svømming igjen. Men vi får se ham i Rio, hevder Spitz overfor det tyske nyhetsbyrået DPA.

Dit kommer Phelps i så fall med tidenes største olympiske medaljesamling. Allerede tidligere i uken slo han turneren Larissa Latyninas rekord på 18 medaljer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media