Her slår Scolari den utviste serberen

Portugal-treneren avslørt av bildene.

(Dagbladet.no): En omdiskutert dommeravgjørelse bidro til at Serbia utliknet til 1-1 mot Portugal to minutter før slutt.

Det, i tillegg til et rødt kort til Serbias Ivica Dragutinovic, utløste et voldsomt kaos som toppet seg da Portugals brasilianske trener Luiz Felipe Scolari langet ut mot den utviste serberen etter kampslutt.

Selv steiler Scolari over påstander om at han skal ha slått.

- Han (Dragutinovic) var i ferd med å slå Quaresma, og jeg forsvarte ham. Verken mer eller mindre. Spør ham (Dragutinovic) om jeg krummet et eneste hår på hodet hans, sa Scolari til den portugisiske TV-kanalen RTP, ifølge goal.com.

Serbias trener Zoran Terzic er ikke i tvil om at Scolari gikk over streken.

- Det er utrolig at en trener kan oppføre seg så dumt, sier han ifølge den brasilianske avisa Terra.

- Denne saken vil bli behandlet av UEFAs disiplinærkomité. Vi får se hva som skjer...det var en overraskelse, men han angrep vår spiller, sier Terzic.

Sarkastisk

TA DEN!: Luiz Scolari hevder han ikke krummet et hår på Ivica Dragutinovic. I så fall skyldtes det bare dårlig treffsikkerhet. Foto: REUTERS
TA DEN!: Luiz Scolari hevder han ikke krummet et hår på Ivica Dragutinovic. I så fall skyldtes det bare dårlig treffsikkerhet. Foto: REUTERS Vis mer

Scolari trekker fram én mann som hovedårsaken bråket - og det er ikke Dragutinovic, som man kanskje kunne tro. Portugals landslagssjef klandrer dommer Markus Merk.

- Den som har skylda er dommeren. To meter offside! Nok en gang påvirker Markus Merk resultatet, sier Scolari.

Men har mer på hjertet:

- Det er på tide at Platini eller dommerkomiteen tar en titt. Bare se på reprisen av målet deres. Bare se på poengene vi mistet! raser han.

Scolari innrømmer imidlertid at Portugal ikke spilte opp mot normal standard, og at Serbia var det beste laget i 2. omgang. Den portugisiske TV-reporteren dristet seg etter hvert til å spørre Scolari om det ikke derfor var litt i overkant å legge all skyld på dommeren.

Men ble møtt med sarkasme.

- Nei, nei, nei, det er bare min feil, svarte Scolari.

Resultatet i Lisboa gjør at det spisser seg ytterligere til i gruppe A. Polen topper med 21 poeng foran Finland på 19. Deretter følger Portugal med sine 17, og Serbia med 16. De to sistnevnte har en kamp mindre spilt.

<B>AMPERT:</B> De to kranglefantene måtte dras unna hverandre.
<B>UTLIKNINGEN:</B> To minutter før slutt utliknet Branislav Ivanovic til 1-1 i Lisboa.