Her slår svensk politi til etter dramatisk masseslagsmål mellom Malmö- og Real Madrid-hooligans

- Har funnet kniver på flere.

MALMØ/OSLO (Dagbladet): Kort tid før avspark på kveldens Champions League-kamp mellom Åge Hareides Malmö og den spanske stormakten Real Madrid, barket en gruppe på over 60 hooligans sammen i sentrum av den svenske byen.

Dagbladets reporter ble selv vitne til dramatiske scener på vei til Swedbank Stadion. Et titalls menn i 20-årsalderen kom plutselig løpende over Stortorget i Malmø, med flere politibiler etter seg. Som videoen øverst i saken viser, kastet konstabler seg etterpå over supportere på desperat flukt.

- Det har vært et oppgjør mellom rundt 60 hooligans før kveldens kamp, fra begge leirer. Vi har funnet kniver og balltrær på flere av dem, opplyser Göran Holmgren i det svenske politiet til Dagbladet.

Avtalt møte Holmgren forteller at møtet mellom medlemmene av hooligans-grupperingene til Malmö og Real Madrid skal ha vært avtalt på forhånd. I 18.30-tiden var rundt 20 spanjoler pågrepet.

På videoen Dagbladet kan vise i kveld, hører man én av dem rope «I'm sorry, i'm sorry, sir.».

Bare et kvarter seinere ble ytterligere fire-fem spanjoler arrestert i Södergatan, som ligger en rundt to minutters gange fra Stortorget.

Store politistyrker i arbeid Kveldens kamp har avspark 20.45, og det er store politistyrker i sving som jobber med å holde kontroll på de fraksjonene av supportergruppene som tydeligvis har kommet for å slåss.

På Swedbank Stadion er det ventet over 20 000 supportere til oppgjøret mellom Jo Inge Bergets lagkamerater og Cristiano Ronaldos hvitkledde kompiser.