VIKET UNNA: Publikum måtte trekke seg tilbake da Tiger Woods skulle slå andreslaget på første hull. Foto: AP
VIKET UNNA: Publikum måtte trekke seg tilbake da Tiger Woods skulle slå andreslaget på første hull. Foto: APVis mer

Her slår Tiger seg ut fra publikumsplass

Førsteslaget gikk ut til fansen.

|||(Dagbladet): Tiger Woods gjennomførte et av tidenes mest omtalte comeback i går - i stor stil.

Han virket ikke preget av utroskapsbråket, og var tilbake i godt, gammelt slag.

Woods gikk fire slag under par i åpningsrunden av US Masters, bare to bak ledende Fred Couples. Med 68 slag var han for første gang under 70 på åpningsdagen på Augusta-banen.

Kveldens (norsk tid) førsteslag var han derimot ikke like heldig med. Ballen gikk ut til sida og inn blant publikum, som delte seg som Rødehavet en gang skal ha gjort, da Tiger kom for å slå. Etter andreslaget løp han ut fra folkemengden, for å se hvor ballen landet - meteren unna en sandbunker. Tredjeslaget gikk enkelt opp på greenen, til en lett parputt.

En rutinert herremann som Tiger Woods lar seg ikke stresse av å måtte slå fra publiumsplass.

LØP FOR Å SE: Her løper Tiger Woods for å se hvor ballen havnet etter slaget fra roughen. Foto: AFP
LØP FOR Å SE: Her løper Tiger Woods for å se hvor ballen havnet etter slaget fra roughen. Foto: AFP Vis mer

Det ble en birdie på hull to og en bogey på det fjerde hullet. Deretter fulgte ei lang par-rekke, før han slo to birdies (hull 13 og 15). Dermed endte han dagen to under par - og han er seks under par halvveis i turneringen.

Ikke alle er ferdige med andrerunden ennå, men blant dem som har gått alle 18 hullene er det bare Ian Poulter som har vært bedre enn Woods. Engelskmannen er åtte under par - to slag bedre enn Tiger.

En av vinterens mest omtalte idrettsmenn har derfor fortsatt gode sjanser til å gå til topps i comebacket, som avsluttes søndag. Verdenseneren har vunnet US Masters fire ganger tidligere (1997, 2001, 2002 og 2005) og jakter sin 15. majortittel.

Couples, som ledet etter åpningsdagen, gikk tre slag over par og falt et godt stykke nedover på resultatlista.

Alle tallene: Her finner Tiger Woods' leaderboard og stillingen i US Masters

STOR OPPMERKSOMHET: Tiger Woods takket publikum for støtten etter den første dagen av US Masters. Også i dag var det stinn brakke rundt amerikaneren. Foto: AFP
STOR OPPMERKSOMHET: Tiger Woods takket publikum for støtten etter den første dagen av US Masters. Også i dag var det stinn brakke rundt amerikaneren. Foto: AFP Vis mer