Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her slipper han taket 200 meter over bakken

Ny russisk dødslek sjokkerer, men gutta selv sier de bare lever livet.

(Dagbladet): Flere russiske amatørvideoer har de siste månedene sjokkert med hasardiøs klatring på bruer og i radiomaster. Nå er nok en amatørvideo publisert som viser dødslek flere hundre meter over bakken.

En gruppe unge menn klatrer opp i ei forlatt radiomast utenfor Moskva, som står midt i et skogområde. På toppen starter gutta å utfordre hverandre i en stadig mer ekstrem lek med døden - over 200 meter over bakken.

Uten sikkerhetsutstyr I sterk vind og helt uten sikkerhetsutstyr henger en mann i grønn t-skjorte etter fingrene, mens trærne nede på bakken ser ut som legobrikker. Han gjør flere gymnastiske øvelser, før han slipper taket taket og henger i løse lufta, bare for igjen å ta tak rundt boltene  han bruker som feste.

I den russiske originalvideoen, videoen er spredd videre en rekke steder, forklarer brukeren Dexter hvorfor de unge mennene leker med døden.

- Livet gir aldri noen 100 prosent garanti. Livet er fullt av usikkerhet, og risikoen ved det vi gjør er så stor at vi ikke tenker på den. Risiko finnes alltid, ingen er noensinne helt trygg, skriver Dexter.

Videre advarer Dexter noen med svake nerver å se videoen og sier at det ungdommene gjør ikke er «fornuftig».

- Lever livet Sjokkerte nettbrukere forsøker å advare de unge mennene mot å fortsette dødsleken, andre prøver å minne dem på at livet ikke er et dataspill der du bare kan lagre og begynne på nytt, hvis noe går galt.

Dexter kommer kritikken i forkjøpet og blåser av dem som mener de burde holde seg på trygg grunn.

SMILER: De unge guttene smiler og ler mens de gjør halsbrekkende stunts 200 meter over bakken, uten sikkerhetsutstyr.
SMILER: De unge guttene smiler og ler mens de gjør halsbrekkende stunts 200 meter over bakken, uten sikkerhetsutstyr. Vis mer

- Vennligst se bort fra alle kommentarene. Å kalle dette «idioti» er meningsløst. Vi vil fortsette å leve livet på vår måte, skriver Dexter, før han avslutter med et stort «derfor» i store bokstaver.

I forrige måned omtalte vi en annen russisk amatørvideo, tatt opp på Russkijøya-brua, 300 meter over bakken. Også i denne videoen klatret unge russiske menn uten sikring og lekte med livet.

En av de mest kjente russiske klatrerne, Marat Dupri, har startet en egen blogg der han legger ut bilder fra sine klatreturer.

STERK VIND: Vinden på toppen av tårnet er sterk, noe som gjør stuntene enda farligere.
STERK VIND: Vinden på toppen av tårnet er sterk, noe som gjør stuntene enda farligere. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling