NYE STYGGE SCENER: I kveld har det vært nye sammenstøt mellom hooligans i Frankrike. Hvilke nasjonaliteter som har vært involvert og hvem som har startet urolighetene er imidlertid ikke bekreftet av fransk politi. Video: SNTV / AP Vis mer

Her smeller det igjen - nye sammenstøt mellom fans i Frankrike

I Lille.

(Dagbladet): Det har i kveld vært nye sammenstøt mellom «fotballsupportere» i Frankrike, nærmere bestemt i Lille, der Russland møter Slovakia onsdag kveld.

Noen få mil unna ligger Lens, der England møter Wales torsdag ettermiddag.

Per nå er ikke nasjonaliteten på supporterne bekreftet, men flere byråer melder at både russere, slovakere, engelskmenn og walisere skal være involvert.

ANGREP: Denne mannen var involvert i kveldens angrep i Lille. Foto: AFP / LEON NEAL / NTB Scanpix
ANGREP: Denne mannen var involvert i kveldens angrep i Lille. Foto: AFP / LEON NEAL / NTB Scanpix Vis mer

Kastet stoler

Det er riktignok ikke klart hvem som har angrepet hvem, men Daily Mirror skriver at engelske og walisiske fans skal ha slått seg sammen.

Bildene fra Lille viser at det har vært svært ampert i sentrum av byen i ettermiddag, og at fans har kastet stoler mot hverandre. Minst en mann skal ha blitt slått i bakken.

Tidligere i dag ble 43 russiske hooligans arrestert i kjølvannet av de stygge scenene som oppsto før og etter Englands 1-1-kamp mot Russland lørdag.

UEFA har gitt Russland en betinget diskvalifikasjon etter supporterbråket i EM.

Dette betyr at hendelser lik de på tribunen i helga, da russere angrep engelske fans inne på stadion, vil føre til at laget kastes ut av EM.

Kontroll-, disiplinær- og etikkutvalget i UEFA hadde i dag et møte i Paris for å diskutere helgas hendelser inne på Stade Velodrome i Marseille lørdag.

Stor bot

Tribunebråk, bruk av fyrverkeri og rasistisk oppførsel førte i dag til en bot på 150 000 euro, i tillegg til betinget diskvalifikasjon.

- Ifølge artikkel 20 av UEFAS disiplinærregler, er diskvalifikasjonen betinget til etter mesterskapet. En slik suspensasjon vil bli aktuell ved liknende hendelser (tribunebråk) inne på stadion i noen av de resterende kampene for det russiske laget i turneringen, skriver UEFA i en pressemelding.

TV2-ekspert og tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen sa til Dagbladet i går at han nesten ikke har trodd det han har sett under EM.

- Det er trist. Det er også litt uvirkelig at sånt kan skje i forbindelse med fotball. For meg er det helt uforståelig, sa Drillo til Dagbladet.

- Jeg har ikke sterke meninger om hva slags straff de skyldige bør få. Men vi må gjøre alt for å få bukt med sånne problemer, la han til.