HEI, DU! Her suser Sandro Viletta forbi bakkemannskap som på uforklarlig vis bestemte seg for at å ta en ekstra titt på VM-løypa. Foto: NRK Sporten
HEI, DU! Her suser Sandro Viletta forbi bakkemannskap som på uforklarlig vis bestemte seg for at å ta en ekstra titt på VM-løypa. Foto: NRK SportenVis mer

Her sneier han løype- mannskap i 100 km/t

- Dette er jo livsfarlig.

• Alpintstudio: Aksel på andreplass i VM-kombi før slalåmrennet

(Dagbladet): Du har bikkja i bakken, og du har løypemannskap som ikke klarer å holde seg unna traseen i store alpinrenn.

Det siste rammet sveitsiske Sandro Viletta i superkombinasjonen i alpint-VM i Schladming i ettermiddag.

Med startnummer 13 hadde 26-åringen nettopp passert første mellomtid i utfordelen, etter knappe 20 sekunder, da han plutselig fikk et lite velkomment syn rundt en sving.

Noen hundre metere ned kjørte det som trolig var løypemannskap rett ut i bakken. NRKs bilder viser at Viletta måtte legge seg helt til venstre for å unngå et sammenstøt i omlag 100 km/t.

Synet fikk NRK-duoen i kommentatorboksen i Østerrike til å steile verbalt i retning den ukjente mannen - som ifølge NRK kan ha vært en skiturist.

- Hva skjedde der? Det var løypemannskap eller folk i løypa. Dette er jo livsfarlig, sier NRK-kommentator Andreas Toft på direkten.

- Kjempestygt at det skal skje i VM. Ikke bra i det hele tatt. Her blir det oppvaskmøte etterpå, sier ekspertkommentator Marius Arnesen og legger til:

- Den personen som var der er ikke velkommen tilbake under dette VM.

Viletta så ut til å ha full kontroll over situasjonen og fullførte rennet. Det gikk ikke styggfort for sveitseren, han kom inn hele 1,79 sekunder bak ledende Romed Baumann (Østerrike).

• Andre del av superkombinasjonen, slalåm, starter kl. 18.

SMIL I MÅL: Sandro Viletta ble ikke mer skremt enn at humøret var på topp da han kom inn etter utfordelen. Foto: AP / Kerstin Joensson / NTB SCANPIX
SMIL I MÅL: Sandro Viletta ble ikke mer skremt enn at humøret var på topp da han kom inn etter utfordelen. Foto: AP / Kerstin Joensson / NTB SCANPIX Vis mer