Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her sniker han seg vekk etter fiaskoen

Sønderknust Neymar (26) ville ikke snakke med noen.

LANGT NEDE: Neymar (til høyre) ville bare bort og vekk etter kvartfinaletapet for Belgia.
LANGT NEDE: Neymar (til høyre) ville bare bort og vekk etter kvartfinaletapet for Belgia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Brasil - Belgia 1-2

KAZAN (Dagbladet): Nesten tre timer etter kvartfinaletapet for Belgia kom Neymar ut av garderoben i natt. Da hadde de belgiske seierherrene forlatt Kazan Arena for lengst.

Brasilianerne trengte tid for seg selv. Neymar avslo alle forespørsler om intervju, også til FIFAs egen TV-kanal. Brasilianske medier ønsket at han skulle sette ord på fiaskoen, se det brasilianske folk inn i øynene. Men storstjerna var helt knust på vei inn i spillerbussen i natt.

Brasil kom til VM som favoritter og var sultne på å revansjere nedturen på hjemmebane i 2014 som endte med fjerdeplass. Fredag kveld framsto laget som en katastrofe i forsvar, og PSG-spiller Neymar var ikke i nærheten av å skinne.

Reaksjoner

Tvert imot skapte det sterke reaksjoner da han prøvde å filme seg til et straffespark etter 53 minutter. Marouane Fellaini var fly forbannet på det han mente var skuespill.

Også BBC-kommentator Jonathan Pearce svingte øksa og kommenterte at dommeren så på Neymar med avsky.

Så skulle han muligens hatt straffe i sluttfasen, men det er ikke mange utenfor Brasil som sørger med Neymar. Til dette har han ødelagt litt for mye for seg selv med skuespill.

TØFT: Neymar (til høyre) og Renato Augusto var langt nede da exiten var et faktum. Foto: NTB scanpix
TØFT: Neymar (til høyre) og Renato Augusto var langt nede da exiten var et faktum. Foto: NTB scanpix Vis mer

For Belgia venter semifinale mot Frankrike i St. Petersburg tirsdag.

- Brasil med ny fiasko. Laget til Tite (treneren) ble pekt ut som favoritt til å vinne det 21. verdensmesterskapet i fotball. Men en bedre organisert motstander - klar over Brasils svakheter - var nok til å knuse to års arbeid med 20 seire, fire uavgjort og ett tap, skriver den brasilianske avisa Agora i dag.

Marcelo var blant spillerne som valgte å si noe da spillerne kom ut av garderoben rundt klokka 01.30-01.40 i natt, lokal tid.

- En forferdelig kveld, sier han ifølge Globo. Real Madrid-spilleren var blant dem som spilte da Brasil tapte 1-7 for Tyskland i Belo Horizonte for fire år siden.

FORTVILER: Det er ingen trøst i å være verdens dyreste fotballspiller når du ryker ut av VM. Foto: NTB scanpix
FORTVILER: Det er ingen trøst i å være verdens dyreste fotballspiller når du ryker ut av VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Etter min mening var dette tapet like tøft. Kvelder som dette, hvor du blir slått ut, har ingen dekkende ord, sier han.

- Jeg synes de var bedre enn oss de første 15 minuttene. Men så fikk vi noen sjanser til å score. Og hadde vi gjort det, kunne det sett annerledes ut. Vi styrte andre omgang. Men fotball er sånn at de som scorer flest mål, også er de som vinner.

Hyllet kampen

Brasils landslagssjef Tite så finaledrømmen bli knust:

- Det var en stor fotballkamp, og vi hadde en stor andel i det, med masse besittelse og mange målsjanser. Belgia var mer effektive enn oss, og deres keeper var også veldig viktig for utfallet, sier han.

- Det var en veldig imponerende kamp mellom to lag med fantastiske tekniske ferdigheter. Selv om jeg føler stor smerte fordi vi tapte, er dette en kamp alle fotballelskere vil gjenkjenne som vakker.

Tite skal være ønsket med videre av det brasilianske forbundet, til tross for tapet.

Selvmål

Fernandinho scoret selvmål etter 13 minutter. Kevin De Bruyne økte til 2-0 i det 31. minutt, mens innbytter Renato Augusto reduserte til 1-2 et kvarter før slutt.

Mange mener nå at Belgia seiler opp som favoritt i VM. Hvem som skal spille i den andre semifinalen avgjøres i dag. England møter Sverige - og Russland spiller mot Kroatia.

- Hele verden gratulerer Belgia, skriver storavisa Het Laatste Nieuws i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!