Her sniker komikeren seg forbi politiet og inn på landslagsbussen

Da får Jan Åge Fjørtoft nok.

(Dagbladet): Mandag møtte Per-Mathias Høgmos menn Bulgaria på Ullevaal, og alle norske fotballhjerter kunne glede seg etter nok en god forestilling og 2-1-seier.

Samtlige norske spillere gjorde en god innsats på nasjonalarenaen, men så hadde nok ikke vært tilfellet om TV 2-komiker Anders Nilsen hadde fått vilja si.

Han forsøkte nemlig å snike seg inn i den norske garderoben før den viktige EM-kvalifiseringskampen, og om mulig selv ta seg ut på Ullevaal. Hele klippet kan du se i kveldens utgave av «Torsdag kveld fra Nydalen».

- Tanken bak det var å illustrere at vi har et ungt landslag, og at det kanskje ikke er som i Drillo-perioden hvor alle vet hvem alle på landslaget er. I tillegg har jeg jo både tatoveringer og hårgele som en ekte fotballspiller, sier Nilsen til Dagbladet.

- Gå av Nilsen forsøkte først lykken da landslaget skulle forlate spillerhotellet på Lillestrøm. Her klarte han faktisk å snike seg inn i bussen og finne seg en plass, før Jan Åge Fjørtoft ante ugler i mosen.

- Du må gå av bussen, var den klare meldinga fra den tidligere storscoreren, som ikke kjøpte forklaringa til Nilsen om at han var en langtidsskadet Tyskland-proff.

- Jeg var overrasket selv når jeg gikk opp og inn i bussen. Jeg gikk forbi en del folk i dress som så ut som om de hørte hjemme i landslagsadministrasjonen. Det var ingen som spurte hvem jeg var, men Fjørtoft følger med. Hadde det ikke vært for ham hadde jeg jo kommet mye lengre, flirer Nilsen.

Nilsen ytret sin misnøye over at han ikke fikk spilt landslagskamp slik han lovet sin mor, men ga seg ikke så lett.

- Jeg fikk ingen gratis busstur, men tenkte at det jo hadde vært gøy med landskamp likevel.

Slapp inn Etter å ha fulgt bussen til Ullevaal henvendte Nilsen seg til politiet og forklarte at han hadde mistet bussen da den forlot spillerhotellet. Politiet viste overraskende nok forståelse for dette, og slapp Nilsen forbi

- Vi stoppa bilen foran tre politimenn og to vektere. jeg tenkte at «her kommer vi ikke forbi». Der og da skjønte jeg ikke hva som hadde skjedd før jeg var halvveis inni garderoben, sier Nilsen.

Men igjen var Fjørtoft årvåken og sende komikeren på dør.

- Nå er det ikke morsomt lenger. Det var morsomt på bussen, men nå er det ikke morsomt lenger, sier Fjørtoft i videoklippet.

Komikeren forteller at han nok ble gjenkjent av flere av spillerne.

- Jeg kom ganske langt innover i gangen før jeg hørte: «venstre, venstre». Så løper Fjørtoft forbi. Jeg skilte meg ikke så mye ut da ettersom jeg hadde skiftet. Han så på køen som en hauk før han sudde seg og så at jeg kikka litt ekstra inn mot veggen. Da var jeg «busta», sier Nilsen.

Stuntreporter Avtroppende informasjonssjef i NFF, Svein Graff, sier til Dagbladet at han kjenner til episoden.

- Ja, det dukket opp en spillekåt fremmed kar på spillebussen. Han forlot høflig bussen da vi oppdaget ham. U23-spillerne bodde på samme hotell som A-landslaget, og våre spillere trodde først det var en av U23-spillerne ettersom han hjadde korrekt treningstøy på seg, sier Graff.

- Stuntreporteren dukke seinere opp på Ullevaal i A-landslagets treningsantrekk, men ble stanset i gangen innenfor hovedinngangen. Helt sikkert god TV i kveld, så får vi skjerpe våre rutiner i framtida.

Også på Ullevaal var det Fjørtoft som tok Nilsen på fersken.

- Åpner det seg muligheter for en ny rolle i landslaget for en årvåken kar som Fjørtoft?

- He-he, ja kanskje det.