DEMONSTRERTE: Remus Danalache markerte sin misnøye med dommeren på denne måten da hjemmelaget fikk sitt andre straffespark for dagen. Foto: DigiSportTV/YouTube
DEMONSTRERTE: Remus Danalache markerte sin misnøye med dommeren på denne måten da hjemmelaget fikk sitt andre straffespark for dagen. Foto: DigiSportTV/YouTubeVis mer

Her snur keeperen ryggen til straffesparket

Absurde scener i rumensk eliteserie.

Petrolul Ploiesti - Vointa Sibiu 4-1

(Dagbladet): Det rumenske eliteserielaget Vointa Sibiu nøyde seg ikke med dommerprotester av den tradisjonelle sorten i lørdagens bortekamp mot Petrotul Ploeiesti.

Etter to røde kort og et straffespark imot i løpet av 90 minutter var tålmodigheten med kamplederen på bristepunktet - og da vertene fikk enda et straffespark på overtid kokte det over.

Før straffesparket kunne tas hadde Vointa Sibiu-spillerne truet med å forlate banen, og selv om de til slutt besinnet seg og returnerte, endte det med parodi likevel.

Vikarkeeper Remus Danalache - som måtte steppe inn i buret etter at førstekeeperen ble utvist like etter pause - snudde demonstrativt ryggen til straffeskytteren idet skuddet gikk. 

Ballen føk i mål, men dommer Andrei Chivulete mente straffen måtte tas på nytt. Samtidig fikk Danalache gult kort for usportslig oppførsel.

Keeperen våget ikke å gjenta protesten og greide i det minste å stå med ansiktet riktig vei ved forsøk nummer to. Men det var også alt han gjorde, og tremålsscorer Daniel Oprita fikk en enkel jobb med å sette ballen forbi den menneskelige markøren på streken.

- I samråd med lederne besluttet vi at vi ikke skulle forsøke å redde straffesparket. Det er normalt å oppleve frustrasjon når så mange avgjørelser går imot deg. Stemningen var ikke så hyggelig i garderoben, men nå tenker vi allerede på neste kamp, sier keeper Danalache til Libertateta.

Ut fra videobildene som er tilgjengelige på YouTube virker den første utvisningen etter 30 minutter meget streng ut. Claudiu Bunea går tøft inn i en takling, men neppe tøft nok til å fortjene et direkte rødt kort.

Den andre utvisningen er også tvilsom: Vointa Sibiu-keeperen feller en motspiller som bakerste mann, men om han samtidig fratok ham en målsjanse er langt mer usikkert.

Det hører med til historien at også gjestene fikk et straffespark i løpet av kampen, men det var langt fra nok til å blidgjøre dem.

Ifølge Libertateta krever de at dommeren utestenges.

Men det spørs om ikke klubben selv vil ilegges minst like strenge sanksjoner. Noen Fair Play-pris med det aller første blir det i hvert fall ikke.