Her søker Fritz Aanes om OL-benådning

ULLEVAAL (Dagbladet): Her avslutter bryteren Fritz Aanes (22) forhåpentligvis siste kapittel i dopingsaken mot ham: Ved å levere søknaden om å få delta i framtidige OL etter at dopingdommen er ferdig sonet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge Idrettsforbundets regelverk ilegges en dopingdømt idrettsutøver nemlig automatisk livslang utelukkelse fra OL - med mindre formildende omstendigheter taler for at utestengelsen kan oppheves.

Fritz og advokaten Are Johnsen føler seg trygge på at søknaden som ble levert på Idrettens Hus på Ullevaal stadion i går ender med at bryteren stiller på matta under Athen-OL i 2004.

Avventer utfall

- Utfallet av denne søknaden vil avgjøre om jeg velger å satse videre. Om jeg ikke får delta i framtidige OL, så er det ingen grunn til å fortsette. Har man først deltatt i et OL, så blir VM som et klubbmesterskap i forhold. Og det gidder jeg ikke å bruke tida mi på, sier Fritz Aanes til Dagbladet.

I militæret

I dag starter 22-åringen sin seks måneder lange førstegangstjeneste i idrettstroppen på Kolsås

- Tida skal brukes til å ha fult fokus på brytingen, sier Aanes - som vil være ferdig med militærtjenesten i starten av januar.

26. desember er den internasjonale dopingdommen ferdig sonet - slik at han da kan bruke all tid på sitt internasjonale comeback i EM i Finland i mai 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer