Her søker Fritz Aanes om OL-benådning

ULLEVAAL (Dagbladet): Her avslutter bryteren Fritz Aanes (22) forhåpentligvis siste kapittel i dopingsaken mot ham: Ved å levere søknaden om å få delta i framtidige OL etter at dopingdommen er ferdig sonet.

Ifølge Idrettsforbundets regelverk ilegges en dopingdømt idrettsutøver nemlig automatisk livslang utelukkelse fra OL - med mindre formildende omstendigheter taler for at utestengelsen kan oppheves.

Fritz og advokaten Are Johnsen føler seg trygge på at søknaden som ble levert på Idrettens Hus på Ullevaal stadion i går ender med at bryteren stiller på matta under Athen-OL i 2004.

Avventer utfall

- Utfallet av denne søknaden vil avgjøre om jeg velger å satse videre. Om jeg ikke får delta i framtidige OL, så er det ingen grunn til å fortsette. Har man først deltatt i et OL, så blir VM som et klubbmesterskap i forhold. Og det gidder jeg ikke å bruke tida mi på, sier Fritz Aanes til Dagbladet.

I militæret

I dag starter 22-åringen sin seks måneder lange førstegangstjeneste i idrettstroppen på Kolsås

- Tida skal brukes til å ha fult fokus på brytingen, sier Aanes - som vil være ferdig med militærtjenesten i starten av januar.

26. desember er den internasjonale dopingdommen ferdig sonet - slik at han da kan bruke all tid på sitt internasjonale comeback i EM i Finland i mai 2002.

<B>VIL TIL OL:</B> Fritz Aanes med søknaden han leverte i går.