Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her sørger Gareth Bale for et helspansk byderby i Champions League-finalen

Real Madrid slo ut Manchester City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Real Madrid - Manchester City 1-0 (1-0), sammenlagt 1-0. 

(Dagbladet): Ett mål var alt som skilte Real Madrid og Manchester City etter drøye tre timer med fotball. Målet som skilte dem var egentlig ment som et innlegg. 

- Jeg syns ikke vi fortjente å tape. Jeg syns ikke de skapte mye, et par halvsjanser, cornere, og så scorer de på et innlegg som skifter retning. Det er frustrerende, sier Manchester City-keeper Joe Hart på Viasat etter kampen. 

Daniel Carvajal la en perfekt vektet pasning inn i Manchester Citys sekstenmeter, mellom De Bruyne og Fernando var Gareth Bale på løp og kom seg først på ballen. Alt stemte da Bale startet løpet.

Otamendi opphevet offsiden inne i feltet, innleggsforsøket gikk i foten på Fernando, i en perfekt bue opp i det lengste krysset. Der traff ballen innsiden av krysstanga og inn bak Joe Hart. 

1-0, men i og med at det ble 0-0 på City of Manchester Stadium i det første oppgjøret, var utgangspunktet ikke så annerledes for City likevel.

GIGANTSJANSE: Ingen var i nærheten, men Luka Modric satte ballen i Hart og utenfor da han fikk sjansen alene med Manchester City- keeperen.Foto: NTB Scanpix
GIGANTSJANSE: Ingen var i nærheten, men Luka Modric satte ballen i Hart og utenfor da han fikk sjansen alene med Manchester City- keeperen.Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ett bortemål og 1-1 ville være nok til å gå til finalen.

Skremmeskudd
Men, som i gårsdagens semifinale mellom Bayern München og Atlético Madrid, var det hjemmelaget som var best, og etter 35 minutter ble Manchester City reddet av en stram linje og en våken linjedommer.

Et perfekt slått frispark ble kranglet i mål av Sergio Ramos, men dommeren blåste korrekt av for offside. 

Og så senket Real Madrid seg. Dypt nede på egen halvdel ble de liggende og vente på City. Gjestene lot seg bare be én gang.

De Bruyne fant rom i midten, avanserte, og spilte fri Fernandinho inne i boksen. Brasilianeren smalt ballen knallhardt i stanga bak Keylor Navas og ut til ingenting. 

ØYEBLIKKET: Joe Hart kan bare se på at ballen treffer stanga og går inn i målet til 1-0. Foto: Reuters / Paul Hanna / NTB Scanpix
ØYEBLIKKET: Joe Hart kan bare se på at ballen treffer stanga og går inn i målet til 1-0. Foto: Reuters / Paul Hanna / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er på ingen måte kjørt, konstaterte Viasat-kommentator Daniel Høglund da lagene gikk til pause. 

Enorme sjanser
Det var nok City-manager Pellegrini tydelig på i pausepraten også. City kom mye høyere på banen fra starten av i andre omgang, men det var likevel Real Madrid som var nærmest mål. 

Først da Luka Modric fikk ta ned ballen helt alene på sju meter, for så å avslutte i Hart og til corner. Så da Bale headet en corner i krysstanga og ut. 

Pellegrini kastet innpå det han hadde av offensiv slagkraft for å få det magiske målet som ville endre hele kampen. Men verken Raheem Sterling og Kelechi Iehanacho klarte å bryte ned den stadig mer befolkede forsvarsmuren til hjemmelaget. 

- Det er et rutinert Champions League-lag og de forsvarte seg godt. All respekt til dem for det, sier Hart. 

Kun Agüero nærme
Det er ikke uten grunn at Real Madrid har holdt nullen i ti kamper i årets Champions League. City trengte noe helt spesielt om de skulle lure Navas i Madrid-målet. 

Halvannet minutt før den ordinære tida var ute kom det. Nesten. 

Kun Agüero banket til fra tjue meter og ballen fikk en perfekt bane mot det lengste hjørnet. Navas ville vært sjanseløs, men dessverre for City og Agüero endte ballen ferden i nettmaskene på oversiden av tverrliggeren. 

Dermed blir det altså et rent Madrid-derby i Champions League-finalen på San Siro i Italia den 28. mai. Det blir en ren reprise på finalen fra to år tilbake. 

Den gangen endte det med 4-1-seier til Real etter ekstraomganger i en dramatisk kamp på Estadio da Luz i Lisboa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!