Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her spiller Magnus Carlsen og Erna sjakk

Besøkte barnesjakkturnering.

Statsminister Erna Solberg møtte verdensmester i sjakk Magnus Carlsen på toppidrettsgymnaset på Bekkestua søndag, kulturminister Thorild Widvey var også  i bakgrunnen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Statsminister Erna Solberg møtte verdensmester i sjakk Magnus Carlsen på toppidrettsgymnaset på Bekkestua søndag, kulturminister Thorild Widvey var også i bakgrunnen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen, statsminister Erna Solberg og kulturminister Thorhild Widvey spilte søndag et parti sjakk mot elever ved Norges Toppidrettsgymnas og deltakere i barnesjakkturneringen Dragulf.

Rundt 150 forventningsfulle sjakk-nybegynnere på mellom seks og ti år fra Oslo, Asker og Bærum og et uvisst antall foreldre overvar seansen, som foregikk på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum i Akershus.

Linnea Tryggestad (8) og toppidrettsgymnas-elev Jon Machlik (17) ble slått av sjakkverdensmester Magnus Carlsen og statsminister Erna Solberg (H).

- Det ble et morsomt parti. Jeg vet at det er mange her i dag som liker godt å spille sjakk, og mange av barna som er her i dag kommer til å bli veldig gode, sa Magnus Carlsen.

- Jeg er imponert over deres fulle overblikk over brettet, uttalte statsminister Solberg om sine motspillere etter partiet.

Partiet mellom Ivar Opheim Barmen (10) sammen med toppidrettsgymnas-elev Lasse Bjørn (16) og kulturminister Thorhild Widvey (H) endte med remis.

Arrangør og Carlsens tidligere trener på toppidrettsgymnaset Simen Agdestein holdt i trådene og samlet turneringsdeltakerne om en annen omgang etter det celebre besøket. Solberg og Widvey forlot turneringen rett etter gjestepartiet, men Carlsen ble igjen hos de unge sjakkentusiastene.

Magnus Carlsen trente sjakk med blant andre Simen Agdestein og elever ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) fra han var ni år. Senere gikk Carlsen sjakklinjen ved skolen. Da han gikk ut av NTG i 2009 var Carlsen rangert som nummer tre i verden. 22. november i år ble Carlsen verdensmester.