Her spør den tyske stjerna Kjetil Jansrud om han tror Johaug er skyldig

HVA TROR DU? Kjetil Jansrud  får spørsmål om Therese Johaug på dagens trening i Østerrike. Ifølge den tyske stjerna Felix Neurether, tror kjæresten hans (halvt norske Miriam Gössner) at Johaug er uskyldig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HVA TROR DU? Kjetil Jansrud får spørsmål om Therese Johaug på dagens trening i Østerrike. Ifølge den tyske stjerna Felix Neurether, tror kjæresten hans (halvt norske Miriam Gössner) at Johaug er uskyldig. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Therese Johaugs dopingsak er samtaleemne verden over. På dagens trening på Rettenbach-breen over Sölden i Østerrike, ville den tyske alpinstjerna Felix Neurether vite om Kjetil Jansrud trodde Johaug var uskyldig eller ikke.

Jansrud bekrefter overfor Dagbladet at det er mange som lurer på hva som skjer i Johaug-saken.

- Det er blitt lagt merke til av andre utøvere det som skjer med Johaug-saken. Det er jo for så vidt bra, tenker jeg, for selv om langrenne er en nasjonalsport i Norge, så har det fått oppmerksomhet i andre land også. Det er jo ikke ulikt hvordan det er i andre saker der norske medier skriver om det, sier Jansrud til Dagbladet.

Kommer tetter innpå

I går fortalte Kjetil Jansrud at Johaug-saken ikke føles veldig nær for de norske alpinutøverne. Først og fremst fordi det er svært få dopingsaker i alpint, og dernest fordi alpint er en så sammensatt idrett at doping har mindre effekt på resultatene enn i andre idretter.

Men når spørsmålene kommer fra andre lands utøvere, kommer også saken tettere på.

- Ja, men jeg får et inntrykk av at det er et ganske bredt spekter av meninger også i utlandet og blant utenlandske løpere også. Nå snakker jeg ikke med så mange, men jeg har fått inntrykk av at de aller fleste har fått det med seg. Nå spriker kanskje meningene akkurat som i Norge, men som norsk utøver er jeg ikke i en posisjon til å spøke om saken. Du plukker ikke opp den tråden med de andre utøverne utover det å vise at vi tar dette alvorlig. Jeg prøver å svare så godt jeg kan, men jeg prøver så godt jeg kan å unngå å snakke om denne saken, sier Jansrud.

Bra at det snakkes om

- Syns du det er vanskelig å svare om dette?

- Nei, for jeg legger det bare fram sånn som jeg leser om det i media, sånn som jeg kjenner den. Jeg tar ikke noe standpunkt, de som skal ta et standpunkt her er Antidoping Norge og eventuelt Wada senere.

- Er det mange som spør?

- Nei. De jeg kjenner best, kanskje, som Felix og Ted Ligety. Folk som jeg har et godt forhold til og føler seg i en posisjon der de nevner det, og det tenker jeg er greit. Jeg ville sikkert gjort det samme om det var omvendt, tenker jeg. Sånn må det være også, hvis antidopinarbeidet skal fungere, om man ser utover Thereses sak, så er det sånn at det er bra det blir snakket og skrevet om. Det er jo sånn man har den sikkerheten man skal ha i idretten, og det er sånn det fungerer. Det er bra på sin måte, selv om man kan si mye om akkurat denne saken.