Her spurter Lance inn til delt ledelse i touren

Men Cancellara beholder gul trøye. - Synd for Lance, sier Kurt Asle Arvesen.

I DELT LEDELSE: Lance Armstrong ligger på samme tid som sammenlagtleder Fabian Cancellara etter lagtempoet i Tour de France. Cancellara beholder den gule trøya. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
I DELT LEDELSE: Lance Armstrong ligger på samme tid som sammenlagtleder Fabian Cancellara etter lagtempoet i Tour de France. Cancellara beholder den gule trøya. Foto: Pascal Pavani, AFP/ScanpixVis mer

MONTPELLIER/OSLO  (Dagbladet.no): Alle som var skeptiske til Lance Armstrong da han annonserte comebacket sitt i fjor høst kan trygt legge skepsisen til side inntil videre.

Etter dagens fjerde etappe i Tour de France - 39,5 kilometer lagtempo i Montpellier - ligger Armstrong på samme tid som leder Fabian Cancellara i sammendraget i Tour de France 2009.

Men sveitseren Cancellara beholder den gule trøya, ettersom han har vunnet en individuell etappe, melder TV 2. Cancellara vant den individuelle tempoetappen på åpningsdagen lørdag.

- Synd for Lance, sier Cancellaras norske lagkamerat Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

Dette betyr også at Saxo Bank og Arvesen fortsatt må forsvare den gule trøya i feltet.

- Jeg skal klare et par dager til med hard jobbing, sier Arvesen.

Spiste opp ledelsen
For det var det som var det store spørsmålet foran dagens lagtempo: Ville Lance Armstrong ta en oppsiktsvekkende ledelse i sammendraget i comebacket i Tour de France?

Astana-rytteren hadde 40 sekunder å hente inn på gultrøyede Fabian Cancellara på Team Saxo Bank.

Allerede på første mellomtid hadde Lance og hans og hans menn tatt inn 12 sekunder på Kurt Asle Arvesen og Cancellara.

På andre passering var Astana 38 sekunder foran Saxo Bank - og Lance bare to sekunder unna den gule trøya.

FORTSATT GUL: Team Saxo Bank-rytter Cancellara får fortsette i den gule ledertrøya. Her spurter han sammen med lagkameratene på dagens lagtempo. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
FORTSATT GUL: Team Saxo Bank-rytter Cancellara får fortsette i den gule ledertrøya. Her spurter han sammen med lagkameratene på dagens lagtempo. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer

Ved passering 30 kilometer av totalt 39,5 var Lance ett sekund foran Cancellara.

Sterk Saxo Bank-spurt
Men Saxo Bank hadde avsluttet knallsterkt, og etter målpasseringen til Astana var det noen minutter forvirring om hvem som beholdt den gule trøya.

Men da lista til slutt dukket opp på TV-skjermen, sto Cancellaras navn fortsatt øverst, med Armstrong som nummer to. 0 - null - sekunder bak sveitseren.

- Swiss timing. Precision timing, gliste Cancellara i TV-intervjuet rett etter at resultatet var bekreftet.

Sveitseruret og tempospesialisten skryter av laginnsatsen i dag.

- Det var en sterk prestasjon av laget mitt. Alle gjorde for å forsvare den gule trøya i dag, sier han.

Lance ovverasket selv
Selv sier Lance at han ikke ventet å være så nær gul trøye etter fire dager av Tour-comebacket.

- Men så kan man heller ikke vente sånt som skjedde i går, sier Lance til TV 2.

I går var han den eneste av sammenlagtkandidatene som satt med i første gruppe da Columbia-laget med Mark Cavendish splittet feltet i to tre mil før mål.

Men Armstrong legger ikke skjul på at han regnet med å være i nærheten av de beste til tross for at han ikke har deltatt i touren siden 2005.

- Jeg regnet med å være tett på de beste.

Han forteller at treningen han har gjort sammen med Levi Leipheimer har gitt ham en god følelse.

- Jeg visste at jeg ikke var så langt unna.

Thor jobbet for Castre
Thor Hushovd gjorde en innsats for Cervélos sammenlagtkandidat Carlos Sastre i dag.

- Det var kjempegøy der ute. Det er bare gøy å hjelpe Carlos så mye en kan, sier Hushovd til TV 2.

For selv om hardkjør på en lagtempo ikke nødvendigvis er gunstig for full sprut i neste spurt, er dette en del av gamet og noe alle rytterne må gjennom.

- Det er selvfølgelig tungt. Men det var en vanskelig løype, så du kjører deg ikke helt i bånn. Det er så teknisk at det blir bare å sitte bak og rulle innimellom, sier Hushovd.

BARE NESTEN: Lance Armstrong (nummer to i rekka her) og Astana-laget hans hentet inn hele forspranget til Team Saxo Bank og sammenlagtleder Fabian Cancellara. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix
BARE NESTEN: Lance Armstrong (nummer to i rekka her) og Astana-laget hans hentet inn hele forspranget til Team Saxo Bank og sammenlagtleder Fabian Cancellara. Foto: Christophe Ena, AP/Scanpix Vis mer