Her står båten til norsk VM-fører i fyr og flamme

- Veldig glad dette gikk bra med oss, sier Pål Virik Nilsen.

I FULL FYR: Den norske båtføreren Pål Virik Nilsen fikk en meget dramatisk start på sesongens første VM-runde i den største klassen. Han hoppet i vannet da båten tok fyll fyr torsdag.
Foto: Simon Palfrader / Raffaello Bastiano / Scanpix
I FULL FYR: Den norske båtføreren Pål Virik Nilsen fikk en meget dramatisk start på sesongens første VM-runde i den største klassen. Han hoppet i vannet da båten tok fyll fyr torsdag. Foto: Simon Palfrader / Raffaello Bastiano / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske båtføreren Pål Virik Nilsen fikk en meget dramatisk start på sesongens første VM-runde i den største klassen. Han hoppet i vannet da båten tok fyll fyr torsdag.

- Jeg er veldig glad dette gikk bra med oss. Vi hadde tatt en runde, og båten fungerte meget bra etter noen endringer fra kvalifiseringen onsdag. Følelsen var god før jeg kjente den ene motoren dabbet av, sier Nilsen.

- Jeg så på instrumentene at oljetrykket falt dramatisk. Vi stoppet, og min partner sa at han luktet røyk. Jeg så da i speilet på hans side at flammene sto ut av motorlukene og luftinntakene. Da fikk vi dårlig tid på å komme oss ut. Jeg trykket på brannslukningsknappen, men det hjalp lite. Med over 500 liter bensin om bord så er det fare for eksplosjon, og den tanken slo meg før vi hoppet i vannet.

Katamaranen med over 1800 Lamborghini-hestekrefter er totalskadd.

- Det er jo litt synd å måtte forlate en båt til flere millioner kroner i brann. Men det er ikke mye som vi kunne gjort annerledes. Det viktigste er at vi kom uskadd fra dette og kan se fram til neste race, sier Nilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer