NEDTUR:  Sarah Hendrickson var ikke spesielt fornøyd med hoppinga. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
NEDTUR: Sarah Hendrickson var ikke spesielt fornøyd med hoppinga. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Her står Tom Hildes kjæreste i krisemøte dagen før OL-rennet

- Det hun gjør er risikofylt.

SOTSJI (Dagbladet): Sarah Hendrickson (19) hadde ingen god dag i hoppbakken i Sotsji mandag kveld. Etter treningen nektet hun å gå gjennom den såkalte mikssonen, stedet der journalister møter utøverne.

En representant for det amerikanske hopplaget hadde ikke så mye å si, annet enn at Hendrickson ville være klar for en prat tirsdag. Men i kulissene var dramaet til å ta og føle på.

Misfornøyd Hendrickson - som er kjæreste med den norske hopperen Tom Hilde - var tydelig misfornøyd med hoppinga. I fjor sommer falt hun og ødela kneet i tyske Oberstdorf. Å rekke OL har vært en kamp mot klokka.

Men spørsmålet er om mesterskapet kommer for tidlig.

På mandagens trening hoppet hun 79 meter og 88 meter. Hun hoppet fra lavere avsats enn de andre.

- Jeg hørte hun hadde litt vondt, sier den norske hopperen Maren Lundby til Dagbladet.

Etter det siste hoppet ble hun stående i et krisemøte - blant annet med representanten for det amerikanske laget, og en representant for arrangøren.

Jenta hadde det ikke godt.

Første OL-renn Rykter gikk ut på at hun kanskje må kaste inn håndkleet tirsdag - i det som er tidenes første OL-hopprenn for kvinner. Andre igjen mener hun kommer til å bite tennene sammen, og ofre seg for de amerikanske fargene.

- Hun hopper veldig tidlig etter at hun ødela korsbåndet. Det hun gjør er risikofylt, mener Lundby.

- Det er ikke noe moro hvis hun ødelegger seg igjen. Da kan hun kanskje gå glipp av et helt år.

Støttet kjæresten Hendrickson og Tom Hilde ble kjærester i fjor vår. Etterpå har det ikke vært noen sportslig dans på roser for noen av dem. Hilde klarte ikke engang å kvalifisere seg til OL, og var langt nede.

Innsatsen under NM på Lillehammer ble vurdert som ikke god nok. Rett etterpå reiste han til USA, for å følge Hendrickson i hennes OL-forberedelser.

Men mandag kveld tydet ingenting på at hun vil være i nærheten av å ta medalje tirsdag.

Sara Takanashi fra Japan og Daniela Iraschko-Stolz blir regnet som de soleklare favorittene. Helena Olsson Smeby, som gjorde sine saker bra på trening mandag, er det beste norske kortet.

KJÆRESTE:  Tom Hilde.
KJÆRESTE: Tom Hilde. Vis mer