Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Her starter fighten på nytt:  
- Jeg tente på alle plugger

Tor Ole Skullerud og Dag-Eilev Fagermo har kvesset klørne før Eliteserie-start.

I gang igjen: Tor Ole Skullerud (t.v.) og Dag-Eilev Fagermo under dagens Avspark på Ullevaal. Screengrab: Ullevaal Media Center
I gang igjen: Tor Ole Skullerud (t.v.) og Dag-Eilev Fagermo under dagens Avspark på Ullevaal. Screengrab: Ullevaal Media Center Vis mer

(Dagbladet): I 2014 pågikk det en ordkrig mellom daværende Molde-trener Tor Ole Skullerud og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Forholdet mellom de to kunne vel i beste fall beskrives som sjarmerende da Molde og Odd kjempet om gullet. Begge to var hverandres fyrstikk for å tenne på en ny ladning dynamitt som ble postet og sendt med adressa motstanderen.

Mer om det nederst i saken.

På'an igjen

Stridsøksa mellom de to ble begravd da Skullerud var ferdig i Molde.

- Når jeg kikker tilbake på det, tenker jeg: «Herregud, det er pinlig.» Vi er voksne folk. Vi burde løst det bedre. Jeg syns det er tåpelig. Det er noe forbanna tull, uttalte Skullerud i et stort intervju med Dagbladet da alt hadde roet seg ned.

I fjor høst kom Skullerud tilbake som Eliteserie-trener. Nå for Strømgodset. Og for å sitere Jan Eggum: Ja så e det på'an igjen.

Under dagens «Avspark» på Ullevaal ble de to intervjuet sammen. Og da startet runde to av Skullerud mot Fagermo. Riktignok i en muntrere tone enn i 2014.

Fagermo fikk spørsmål om han fyrte opp med vilje tilbake i 2014. Odd-treneren svarte kontant:

- Da hadde jeg vært dum. Molde var bedre enn oss. Det var egentlig Solskjær som startet dette. Han skulle kjøpe de beste talentene mine. Som jeg sa en gang: Du går ikke inn i en Armani-butikk med Cubus-penger?

Fagermo fortsetter:

- Etter det gikk det ut over Tore Ole, stakkars. Da kom jeg blant annet med kommentaren om at bare oljefondet hadde mer penger enn Molde. Det virket jo sånn en stund også. Verre er det ikke. Vi må by litt på oss selv. Vi har det mest fantastiske underholdningsproduktet i Norge. Jeg syns det var gøy, selv om vi tapte cupfinale mot Molde.

CUPGULL: Tor Ole Skullerud etter han og Molde slo Dag Eilev Fagermos menn 2-0 i cupfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
CUPGULL: Tor Ole Skullerud etter han og Molde slo Dag Eilev Fagermos menn 2-0 i cupfinalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Skullerud svarer:

- Jeg tente på alle pluggene innimellom. Vi har kjempet mange kamper siden tida i andredivisjon da jeg var i Bærum og han i Pors. Jeg er vant til å kjempe, og vi har vunnet de fleste kampene. Det er jo det viktigste, sa Skullerud og smilte lurt.

Svaret fra Fagermo ble et nytt stikk da han fikk spørsmål om det ble en ny kamp mellom de to under årets Eliteserie:

- Nå må Tor Ole utvikle spillere sånn som vi har gjort i Telemark. Så får vi se hvordan det går. Vi har en god mulighet til å henge på i toppen, og det har Godset også. Bak RBK, som tar gullet, er vi to av kandidaten som slåss om medalje.

Skullerud fortalte i sendingen at han gleder seg til nye kamper med Skullerud i Eliteserien 2017

- Vi er drittlei treningkamper og gleder oss til å konkurrere. Vi gleder oss til det blir temperatur.

Feidene

Så var det på tide å grave opp noen av de gamle feidene.

Det hele startet da Odd-treneren sendte stikk som at «Molde hadde mer penger enn oljefondet» og gjorde narr av manglende talentutvikling i rosenes by.

Fra Molde-leiren ble det sendt stikk tilbake.

Konflikten mellom de to pågikk gjennom store deler av høsten, og toppet seg med et utbrudd etter at Molde slo Odd i cupfinalen:

Etter å ha blitt kalt «Tapermo» av Tommy Høiland, svarte Fagermo med å si at Molde-spissen ikke er den skarpeste kniven i skuffen - hvorpå Odd-treneren ble beskyldt for mobbing av Tor Ole Skullerud.

Handshake for Peace: Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Odds trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: NTB Scanpix
Handshake for Peace: Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Odds trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den situasjonen beklaget Odd-treneren dagen etter.

Skullerud meldte seg også ut av Norsk Fotballtrenerforening i protest da en jury kåret Fagermo til årets trener i 2014.

- Jeg har den største respekt for det arbeidet Dag-Eilev har gjort i Odd de siste årene. Resultateåra utviklinga viser at han har lagt ned en solid jobb. I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media», og jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sa Skullerud til Romsdals Budstikke.

Tippeligaen starter denne helga med lokalderby mellom Kristiansund og Molde. For ordens skyld. Første oppgjør mellom Skullerud og Fagermo i 2017 kommer 13.mai. Da gjester Strømsgodset Skagerak Arena.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media