MILLIMETERPRESIS: Steven Gerrard setter ballen over muren og i mål i kveldens kamp mot Sunderland. Målet var starten på en fantastisk periode med fotball på Anfield.Foto: REUTERS/Phil Noble
MILLIMETERPRESIS: Steven Gerrard setter ballen over muren og i mål i kveldens kamp mot Sunderland. Målet var starten på en fantastisk periode med fotball på Anfield.Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Her starter Gerrard lekestua for Liverpool

Kjørte fullstendig over Sunderland.

• Liverpool - Sunderland 2-1 (1-0)

(Dagbladet): De kaller ham ikke Captain Fantastic uten grunn. Steven Gerrard, i sin 468. Premier League-kamp for Liverpool, åpnet det som så ut som en stadig mer låst Sunderland-buss rundt bortelagets sekstenmeter.

De første 35 minuttene stanget Liverpool mot en mur av minst sju Sunderland-spillere tett fordelt rundt den halvsirkelen som omgir sekstenmeteren. 68 prosent ballbesittelse sier mer enn nok over hvor overlegne Liverpool var i banespillet i den første omgangen.

- Du er nødt til å gi dem litt kred. De kom hit for å stenge butikken, og de gjorde det veldig vanskelig for oss å bryte dem ned, sier Steven Gerrard på TV 2 etter kampen.

Tross klasseforskjellen skapte ikke Premier Leagues mestscorende lag en eneste stor sjanse i løpet av de samme minuttene.

Suarez felt
Ikke før Luis Suarez hadde slitt ut Sunderland-forsvaret nok til at de gjorde tabben de ikke hadde råd til i møte med dominerende målscorer.

Vergini skulle bryte et gjennomspill mot Suarez, men var uheldig og endte med å spille Liverpool-spissen fri i stedet. Naturlig nok lot ikke den argentinske stopperen Suarez løpe videre.

Vergini var heldig som bare fikk gult kort for taklingen som frarævet Suarez muligheten til å komme alene med Sunderland-keeper Mannone.

Situasjonen ble likevel avgjørende.

Steven Gerrard la ballen til rette på det påfølgende frisparket, og bredsidet ballen rett i krysset fra tjue meter.

- Vanligvis er det Suarez som tar de frisparkene der, men jeg er jo klar til å steppe inn. Mot Cardiff lot han meg ikke ta et, men det gjrode han i dag, så da var det jo fint at jeg kunne sette den, sa en svært fornøyd Steven Gerrard på TV 2 etter kampen.

Lekestue etter pause
Målet var game, sett og match for Liverpool. Sunderland var ikke i stand til å reise seg på Anfield, og det tok ikke mer enn knappe tre minutter av andreomgangen før ledelsen var doblet.

Daniel Sturridge fikk ballen på kanten, dro seg inn i sekstenmeteren, og curlet ballen i lengste hjørnet via en Sunderland-lyske.

Målet var Sturridges 20. ligamål denne sesongen, og TV 2-kommentator fastslo på direkten at Liverpool dermed, og for første gang siden sekstitallet, hadde to spisser som scoret mer enn tjue mål hver i samme sesong.

Målet ble startskuddet for en lekestue verdig enhver Liverpool-nostalgiker.

Coutinho, Suarez, Sturridge og Allen gjorde som de ville med Sunderland-spillere som ser mer og mer ut som Championship-materiale.

Til øredøvende jubel fra sulteforede Liverpool-tilhengere på tribunen.

Sunderland-skremmeskudd
Men til tross for maktdemonstrasjonen klarte ikke Liverpool å legge kampen død. Tverrliggerskuddet fra Lee Cattermole vekket ikke hjemmelaget tilstrekkelig til å unngå baklengs.

Kvarteret før slutt presset Sunderland fram en corner. Innlegget skled gjennom hele feltet, og på bakre stolpe dukket en fulsltendig umarkert Sung-Yueng Ki opp og headet ballen i det åpne målet.

Til tross for gjentatte forsøk kom aldri Sunderland nærmere enn John O'Sheas heading utenfor fra tre meter, to minutter før full tid. Om sluttminuttene ikke produserte tellende mål, produserte de garantert et høyere blodtrykk hos Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Men denne sesongen ruller ballen Liverpools vei, og seieren var den sjuende på rad for Rodgers' mannskap.

Med tre poeng klatret Liverpool forbi Manchester City på tabellen til andreplass. Sunderland forblir under streken.

SÅ GLADE: Steven Gerrard og Luis Suarez feirer 1-0-scoringen.Foto: REUTERS/Phil Noble
SÅ GLADE: Steven Gerrard og Luis Suarez feirer 1-0-scoringen.Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer