Her starter Rolando (18) det som ble en marerittkveld for City

Manchester City slått ut av ligacupen.

1-0-MÅLET: Rolando Aarons setter inn 1-0 til Newcastle i duell med Eliaquim Mangala. City-keeper Willy Caballero er sjanseløs. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
1-0-MÅLET: Rolando Aarons setter inn 1-0 til Newcastle i duell med Eliaquim Mangala. City-keeper Willy Caballero er sjanseløs. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFFVis mer

• Man. City - Newcastle 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Newcastle overrasket og vant 2-0 borte mot Manchester City i ligacupens fjerde runde.

- Jeg er like overrasket som sikkert tusenvis av andre. Dette er eventyrlig og en lagseier for Newcastle. De jobber skjorta av seg og ofrer alt, sier TV 2-ekspert Claus Lundekvam i kanalens studio.

- Manageren (Alan Pardew) og klubben ble skjelt ut av alle. Nå slår de tilbake. Hvem i helsike hadde trodd at Newcastle skulle ta dette? sier Lundkvam.

Rolando Aarons og Moussa Sissoko scoret målene for bortelaget, som fortsetter den gode formen etter helgas seier mot Tottenham.

2-0:  Moussa Sissoko scoret Newcastles andre mål. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
2-0: Moussa Sissoko scoret Newcastles andre mål. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd. Dette er stort og noe jeg har drømt om. Dette har vært en fantastisk uke for meg, sier talentet Rolando Aarons i et intervju vist på TV 2.

For City er situasjonen desto verre.

På åtte dager har City raknet mot CSKA Moskva i Champions League (fra 0-2 til 2-2), tapt mot West Ham i serien (2-1) og røket ut mot Newcastle i ligacupen.

Og til helga venter storkamp mot erkerival Manchester United.

- Newcastle fortjente seieren, men vi var uheldige. Men det handler ikke bare om flaks, sier City-manager Manuel Pellegrini.

Kjempefeil Rolando Aarons (18) sjokkerte hjemmelaget allerede i åpningsminuttene på Etihad.

Citys Fernandinho rotet på egen halvdel, Newcastle snappet ballen og Aarons satte fart. Fra skrå vinkel satte han ballen mellom beina på keeper Wilfredo Caballero og i mål til 1-0. Da hadde ikke kampuret passert seks minutter en gang.

Manchester City skapte flere store sjanser, blant annet ved Edin Dzeko som på mirakuløst vis ikke klarte å sette ballen i mål.

Newcastle klarte derimot å holde buret rent og kunne gå til pause med 0-0. Mye takket være godt forsvarsspill og en meget solig keeper i Rob Elliot.

Snytt City-stjernene slet med å skape store sjanser etter pause og i stedet var det Newcastle som ble snytt for straffespark eter 69 minutter.

Aleksandar Kolarov var i duell med Gabriel Obertan og Newcastle-spilleren gikk i bakken inne i feltet. Tv-bildene viste at Kolarov ikke var i nærheten av ballen og at gjestene ble snytt for et straffespark.

Men kort tid senere lykkes gjestene.

Moussa Sissoko gjorde alt selv. Han vendte opp på 20 meter, driblet seg forbi to mann og sendte ballen i mål til 2-0. Da var det spilt i 75 minutter og gjestene fra nord nærmest seg en cupbombe.

City skapte store sjanser i sluttminuttene, men et godt organisert Newcastle-forsvar holdt unna.

Dermed endte kampen 2-0.

Ny helt 18-årige Rolando Aarons en av kampens profiler. Han var et relativt ukjent navn før denne sesongen. Spissen kom til Newcastle i 2012 etter at han ble frigitt av Bristol City, men det var først i april i år at han signerte en proffkontrakt med Newcastle.

18-åringen fikk Premier League-debuten mot nettopp Manchester City (0-2-tap) i Premier League denne sesongen. Det var i første serierunde.

I kveld var han i startoppstillingen til manager Alan Pardew og takket for tilliten med scoring.

VIDERE: Tottenhams Harry Kane scoret ett mål i seieren mot Brighton. Foto:  REUTERS/Suzanne Plunkett
VIDERE: Tottenhams Harry Kane scoret ett mål i seieren mot Brighton. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

Totalt tre ligacupkamper ble spilt i kveld.

Southampton vant 3-2 borte mot Stoke. Graziano Pelle (2) og Shane Long scoret målene som sendte Southampton videre.

Tottenham vant 2-0 mot Brighton etter scoringer av Harry Kane og Erik Lamela.

Kvartfinalene i ligacupen spilles slik:

Derby — Chelsea
Tottenham — Newcastle
Bournemouth — Liverpool
Sheffield United — Southampton.