Her starter russerne på den tunge turen hjem

- Jeg føler ikke med Russland, sier Arne Scheie.

NÅ BÆRER DET HJEM: Russlands Roman Sharonov forlater Bristol hotel i polske Warszawa dagen etter tapet mot Hellas. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA / NTB scanpix
NÅ BÆRER DET HJEM: Russlands Roman Sharonov forlater Bristol hotel i polske Warszawa dagen etter tapet mot Hellas. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA / NTB scanpixVis mer

Følg kampene Portugal-Nederland og Danmark-Tyskland i vårt livestudio fra 20.45!

(Dagbladet): Russland måtte reise hjem fra Ukraina og Polen etter det overraskende tapet for Hellas i går. Det til tross for at laget hadde like mange poeng, og flere plussmål enn grekerne etter de tre gruppespillkampene. Arne Scheie kommenterte kampen i går, og har sin teori på hvorfor regelen er slik.

- Jeg har tenkt mye på det. Jeg har ikke studert dette 100 prosent, men det kan være at det er fordi dette gjør at det er færre kamper som er avgjort etter to runder. Det må jo være en grunn til denne regelen. Det er mindre sjanse for å få noen «Mikke Mus-kamper» hvor ingenting betyr noe. Det er jo kun Irland og Sverige som ikke har muligheter etter to spilte kamper. Med denne regelen kan du få alle kampene i grunnspillet til å bli interessante. Du bevarer spenninga sik at det ikke er noen kamper som ikke har betydning, sier Arne Scheie til Dagbladet.

TUNGT: Andrej Arsjavin startet mesterskapet bra, men falt igjennom da det gjaldt som mest. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA /NTB scanpix
TUNGT: Andrej Arsjavin startet mesterskapet bra, men falt igjennom da det gjaldt som mest. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA /NTB scanpix Vis mer

I VM er det ikke innbyrdes kamper som først og fremst gjelder ved poenglikhet i gruppa, der handler det om å score flest mulig mål da laget med best målforskjell går videre.

- Det kan jo være at det blir forandringer i VM, man vet aldri. Jeg har ingen grunn til å tro noe som helst, men hvis vi ser på utviklingen så er det mye som har skjedd innen fotballen. Det er vanskelig å spå framtida, sier Scheie.

- Føler du med Russland etter gårsdagens exit?

IMPONERTE: Alan Dzagoev har blitt spådd en stor fremtid, og leverte varene i EM. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA /NTB scanpix
IMPONERTE: Alan Dzagoev har blitt spådd en stor fremtid, og leverte varene i EM. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA /NTB scanpix Vis mer

- I den første kampen mot Tsjekkia var Russland fantastiske. Det var nesten ufattelig å se laget i går etter å ha sett den kampen. De har seg selv å takke slik de opptrådte i den første omgangen mot Hellas. Jeg tror Russland ladet ti skudd fra 35 meters hold, det er håpløst. I andre omgang satte Dick Advocaat inn «targetmenn», men Russland hadde få innlegg i boksen. I stedet skulle de hele tiden prøve med stikkere inn i midten. Midtstopperene til Hellas var veldig gode, og grekerne hadde vel egentlig like store sjanser i den andre omgangen som Russland. Det var ikke på noe som helst måte ufortjent, så jeg føler ikke med Russland, sier Scheie.

Russland ikke uproffe Russland knuste Tsjekkia 4-1 i den første gruppespillkampen, og de fleste trodde nok at russerne ville gå greit videre fra gruppa. Arne Scheie tror ikke at de tok avansementet på forhånd etter den fantastiske kampen.

- Så uproffe er de ikke. Russland visste at de fort kunne ryke ut etter to neste kampene. Men det kan ha sneket seg inn en følelse om at de var sikret med uavgjort. De møtte et Hellas som bare har scoret to mål før denne kampen i turneringen. At Russland opptrådte slik i andreomgangen er helt uforståelig. Dick Advocaat må jo ha tenkt tanken på hvordan laget hans skulle spille. Du kan ikke spille five a side i en hel kamp, sier Scheie.

Du ville nok vunnet en god slump med penger om du gjettet at Hellas og Tsjekkia var de to lagene som skulle gå videre fra denne gruppa. Scheie innrømmer at han bommet grovt på forhånd.

- Hjemmenasjonen gjør det ofte bra i mesterskap. Jeg hadde Polen og Russland videre fra denne gruppa før mesterskapet startet, sier Scheie.