Her starter russerne på den tunge turen hjem

- Jeg føler ikke med Russland, sier Arne Scheie.

NÅ BÆRER DET HJEM: Russlands Roman Sharonov forlater Bristol hotel i polske Warszawa dagen etter tapet mot Hellas. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA / NTB scanpix
NÅ BÆRER DET HJEM: Russlands Roman Sharonov forlater Bristol hotel i polske Warszawa dagen etter tapet mot Hellas. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg kampene Portugal-Nederland og Danmark-Tyskland i vårt livestudio fra 20.45!

(Dagbladet): Russland måtte reise hjem fra Ukraina og Polen etter det overraskende tapet for Hellas i går. Det til tross for at laget hadde like mange poeng, og flere plussmål enn grekerne etter de tre gruppespillkampene. Arne Scheie kommenterte kampen i går, og har sin teori på hvorfor regelen er slik.

- Jeg har tenkt mye på det. Jeg har ikke studert dette 100 prosent, men det kan være at det er fordi dette gjør at det er færre kamper som er avgjort etter to runder. Det må jo være en grunn til denne regelen. Det er mindre sjanse for å få noen «Mikke Mus-kamper» hvor ingenting betyr noe. Det er jo kun Irland og Sverige som ikke har muligheter etter to spilte kamper. Med denne regelen kan du få alle kampene i grunnspillet til å bli interessante. Du bevarer spenninga sik at det ikke er noen kamper som ikke har betydning, sier Arne Scheie til Dagbladet.

I VM er det ikke innbyrdes kamper som først og fremst gjelder ved poenglikhet i gruppa, der handler det om å score flest mulig mål da laget med best målforskjell går videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer