Her startet oppturen for Martin

Nå vil Vålerenga ødelegge Stabæks gullfest.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Lillestrøm 3-1

Etter å ha flørtet ufrivillig med nedrykksstriden gjennom store deler av sesongen, har Vålerenga fått fast grunn under føttene og igjen begynt å se ut som et lag som vinner fotballkamper.

Historien var imidlertid en ganske annen da Dagbladet.no pratet med VIF-manager Martin Andresen etter lagets 0-1 tap mot Viking for tre uker siden.

I «cupbakrus» etter seieren mot Odd Grenland noen dager tidligere, slet Andresen med å stille en diagnose på et mannskap som har underprestert kraftig siden i juli.

Setter parentes rundt Viking-kampen

Med to strake seirer mot Bodø/Glimt og Lillestrøm, åttende plass i serien og byrival Lyn innenfor rekkevidde med to runder igjen, konkluderer VIF-sjefen med at nedturen mot Viking var et arbeidsuhell og at pila har pekt oppover en god stund allerede.

- Jeg føler vi har vært på vei opp siden vi leverte en god kamp mot Aalesund, som ble etterfulgt av en ny god kamp mot Odd. Etter Viking-kampen dukket imidlertid spørsmålene opp om det var et tilbakeslag eller en reaksjon på feiringen av cupfinaleplassen. Heldigvis har det vist seg å være det siste, og det er godt å kunne sette en parentes rundt den kampen nå, sier Andresen til Dagbladet.no.

Han var aldri bekymret for at en to uker lang landslagspause i Tippeligaen skulle få laget ut av vinnerrytmen etter den kjærkomne trepoengeren i Bodø sist.

-OPPTUREN STARTET MOT AAFK: Martin Andresen mener 0-0-kampen på Color Line Stadion var et slags vendepunkt for Vålerenga. I går slo de erkerival Lillestrøm 3-1 på Ullevaal. Foto: SCANPIX
-OPPTUREN STARTET MOT AAFK: Martin Andresen mener 0-0-kampen på Color Line Stadion var et slags vendepunkt for Vålerenga. I går slo de erkerival Lillestrøm 3-1 på Ullevaal. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har jobbet godt med individuelle utviklingsmål, og de som har vært igjen hjemme har bare fått en tettere oppfølging på treningsfeltet, mens de som har vært med landslagene sine har fått trene på et høyt nivå, så det har ikke vært noe problem for oss, understreker Andresen.

I utvikling

Selv om nedrykksspøkelset nå har sluppet strupetaket på seriemesteren fra 2005, føler Andresen på langt nær at tippeligasesongen er over for Vålerengas del. Kampene mot Stabæk på Nadderud og Brann på Ullevaal blir viktige ledd i forberedelsene til neste sesong.

- Nå er hovedmålet å utvikle spillet vårt ytterligere slik at vi kan stille enda bedre forberedt til neste år. Samtidig vil vi selvfølgelig gjøre alt for vinne de kampene som er igjen, understreker Andresen.

Det betyr med andre ord at den tidligere Stabæk-kapteinen ikke har noen motforestillinger mot å utsette pokaloverrekkelse og den formelle gullfeiringen i Bærum til siste serierunde om muligheten skulle by seg.

Andresen er uansett mest opptatt av eget lag, og viet ikke det som skjedde i Bergen på søndag så mange tanker utover at det ga Vålerenga muligheten til å ta seg forbi Brann på tabellen.

- Men jeg sendte noen gratulasjonsmeldinger, medgir Andresen, som er høyst usikker på om han blir å se på banen på sin tidligere hjemmebane kommende søndag.

Tror på cupfinalespill

Mot Lillestrøm stod han over med karantene for fem gule kort, men ville uansett ikke ha spilt kampen da han ble operert for brokk i Tyskland for snaut to uker siden.

- Det kjennes bra ut, men det har bare gått ti dager siden operasjonen, og prognosene sier alt fra to til seks uker med opptrening. Jeg tror ihvertfall jeg skal være klar til cupfinalen.

<B>VIF PÅ TRYGG GRUNN:</B> Vålerenga tok et endelig farvel med nedrykkskampen etter 3-1 mot Lillestrøm i går. Da er situasjonen langt mer kritisk for gultrøyene.
<B>ET STORT GLIS:</B> Martin Andresen har ikke hatt veldig mange grunner til å smile etter VIF-kampene i år. I går kunne han imidlertid glise bredt.