Her stikker nakenaktivist av med EM-pokal

Varsel flere aksjoner under fotball-EM.

VIL DEMONSTRERE UNDER EM: Her forsøker aktivister fra kvinnegruppa Femen å ta en EM-pokal under en turne i forkant av mesterskapet som starter neste måned.Dette skjedde i den ukrainske byen Dnipropetrovsk. Foto: AFP PHOTO / FEMEN PRESS-SERVICE HAND-OUT/STR
VIL DEMONSTRERE UNDER EM: Her forsøker aktivister fra kvinnegruppa Femen å ta en EM-pokal under en turne i forkant av mesterskapet som starter neste måned.Dette skjedde i den ukrainske byen Dnipropetrovsk. Foto: AFP PHOTO / FEMEN PRESS-SERVICE HAND-OUT/STRVis mer

(Dagbladet): Fotball-EM i Polen og Ukraina starter i juni, og det er allerede ventet flere protester fra kvinnegruppa Femen.

De er allerede beryktet for sine aksjoner i bar overkropp - og formålet er å sette fokus på kvinners rettigheter og menneskehandel.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å forstyrre EM-sluttspillet, sier Anna Hutsol til Reuters.

I dag aksjonerte kvinnegruppa i blant annet den ukrainske byen Dniprpetrovsk, der de rammet en EM-turne som pågår rundt om i vertslandene.

En aktivist forsøkte å stikke av med en pokal som var satt fram.

Gruppa har gått ut og sagt at de vil ramme både kamper, pressekonferanser og andre sermonier.

En talsperson for Femen sier at det også vil komme tilreisende fra utlandet for å støtte aksjonene under sommerens EM.

I april aksjonerte gruppa i Ukrainas hovedstad Kiev der de inntok et av Kievs mest kjente landemerker, katedralen St Sophia i sentrum av den ukrainske hovedstaden.