Her stiller dommeren i lik drakt som Sarpsborg 08

- En blind mann kunne sett at det ikke kom til å gå bra, sier en oppgitt 08-trener.

 HVEM ER HVEM?  Sarpsborg-spillerne sentret til dommer Espen Berntsen, og tok feil av om han var lagkamerat eller dommer. Foto: Digitalsport
HVEM ER HVEM? Sarpsborg-spillerne sentret til dommer Espen Berntsen, og tok feil av om han var lagkamerat eller dommer. Foto: DigitalsportVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga vant 5-3 mot Sarpsborg 08 i mandagens jubileumskamp på Ullevaal stadion. Men de første minuttene så det ut som bortelaget spilte med tolv mann.

Dommer Espen Berntsen hadde nemlig en dommerdrakt som var så godt som lik bortedrakta til østfoldingene. Sarpsborg-spillerne spilte ved flere anledninger ballen mot det som så ut til å være midtbaneankeret, men viste seg å være kamplederen.

Svart trøye på Hamar Etter kampen kom forklaringen på drakttabben.

- I forkant av alle kamper setter Fotballforbundet opp en liste med draktfargene til keepere, utespillere og dommere. Sarpsborg sto oppført med grønt, og jeg sto oppført med gult. Men på kampmøtet ble det sagt at Sarpsborg skulle spille i svart, og at keeperen skulle ha den grønne drakta. Det hadde jo gått fint, sier Espen Berntsen til Dagbladet.

- Hvorfor byttet du ikke tidligere, når det var tydelig at draktene var for like?

- Jeg så med en gang at dette ikke kom til å gå bra. Problemet var at den svarte dommertrøya mi lå hjemme på Hamar. Heldigvis satt det noen dommere på tribunen i forbindelse med at Fotballforbundet har dommerkurs på Norway Cup, så da fikk jeg lånt meg en trøye.

Oppgitt Deane Sarpsborg-trener Brian Deane var mildt sagt oppgitt da han møtte pressen etter kampen.

MANNEN I SORT: Etter litt om og men, fikk Espen Berntsen til slutt på seg den svarte trøya. Den første drakta han hadde på seg var så godt som lik Sarpsborg sin. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
MANNEN I SORT: Etter litt om og men, fikk Espen Berntsen til slutt på seg den svarte trøya. Den første drakta han hadde på seg var så godt som lik Sarpsborg sin. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det så helt idiotisk ut. Jeg mener at dommeren alltid bør ha med seg en svart drakt. Selv en blind mann kunne se at det ikke kom til å fungere med det draktsettet.

Også østfoldingenes midtstopper Christian Brink synes det var merkelig.

- Heldigvis slapp vi ikke inn mål på at vi spilte feilpasninger til dommeren. Det var under enhver kritikk, han virket nesten som en muldvarp fra Vålerenga utpå der, sier Brink med et glimt i øyet.

OPPGITT: Sarpsborg-trener Brian Deane. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix
OPPGITT: Sarpsborg-trener Brian Deane. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix Vis mer