TYV PÅ LIKSOM: Tora Berger tar et godt grep rundt kurven med kanelboller etter dagens VM-pressetreff i Tsjekkia. - Egil (Gjelland) blir sikkert kjempefornøyd hvis jeg spiser noen av disse, sier hun og gliser. Alle foto: Pål Marius Tingve
TYV PÅ LIKSOM: Tora Berger tar et godt grep rundt kurven med kanelboller etter dagens VM-pressetreff i Tsjekkia. - Egil (Gjelland) blir sikkert kjempefornøyd hvis jeg spiser noen av disse, sier hun og gliser. Alle foto: Pål Marius TingveVis mer

Her stjeler Tora Berger en kurv med kanelboller

Ville irritere treneren.

VLACHOVICE (Dagbladet): Skiskytterdronning Tora Berger (31) har aldri vært kjent som en ablegøyemaker, men i etterkant av dagens pressetreff i Tsjekkia, viste Lesja-jenta en side av seg selv vi vanligvis ikke ser.

Greit, hun tok ikke en Robbie Fowler - og latet som om hun sniffet kokain - eller en Petter Northug - og hånte konkurrentene - men hun syntes det var verdt å spøke litt med landslagstrener Egil Gjelland.

Da pressetreffet ved det norske lagets hotell i Vlachovice, et par kilometer unna VM-stadion i Nove Mesto, var ferdig, var det - utrolig nok - to fulle kurver med kanelboller til overs.

«Stjal» kanelbollene
Etter at Tora hadde vært inne og skiftet før ettermiddagens rolig treningsøkt, oppdaget hun kanelbollene umiddelbart da hun kom ut.

Hun snek seg så bort og tok tak i den ene kurven, mens hun tittet bort på landslagstrener Gjelland.

- Egil blir sikkert kjempefornøyd hvis jeg spiser noen av disse, sa hun og gliste godt før hun satte kurven tilbake.

HVA HAR VI HER? Tora Berger blir fristet av kanelbollene før dagens trening.
HVA HAR VI HER? Tora Berger blir fristet av kanelbollene før dagens trening. Vis mer

Greit, Toras lille spøk var verken kontroversiell eller spesielt oppsiktsvekkende, men den skapte i hvert fall noen smil i etterkant av dagens pressetreff.

Utøverne er forståelig nok i VM-modus dagen før årets skiskytterhøydepunkt braker løs med mix-stafett kl. 17.30 i morgen ettermiddag.

- Mange lag kan vinne
Det norske laget, som stiller med Berger, Synnøve Solemdal, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er de aller største favorittene.

Berger, som ble VM-dronning etter blant annet seier på mix-stafetten i fjor, tror imidlertid det er mange lag som kan vinne.

- Jeg har ikke tenkt så mye på konkurrentene, men det er mange som kan vinne. Russland er sterke. Frankrike også. Det er sikkert flere med gullsjanser, sier hun til Dagbladet.

- Vil et gull i morgen gjøre at du kan senke skuldrene litt før resten av VM?

NOEN SOM SER MEG? Berger legger an en uskylding mine, mens hun nærmer seg bordet.
NOEN SOM SER MEG? Berger legger an en uskylding mine, mens hun nærmer seg bordet. Vis mer

- Egentlig ikke. Man må forberede seg like mye før hver konkurranse uansett.

Emil Hegle Svendsen tror det er enda flere nasjoner som kan stikke av med gullet i mix-stafetten enn det normalt er i henholdsvis herre- og kvinnestafetten.

- Det er flere i mixed. Både Russland, Tyskland, Frankrike, Norge og kanskje Ukraina kan vinne i morgen, tror trønderen.

Bø har planen klar
Synnøve Solemdal har hatt en berg og dalbane-sesong, men hun tror Norge vinner hvis alle gjør arbeidsoppgavene sine.

- Gjør vi fire gode etapper i morgen, så tror jeg vi vinner, sier hun til Dagbladet.

Tarjei Bø, som føler seg i brukbar form etter sykdommen i vinter, har planen klar før sin 7,5-kilometer lange etappe i morgen.

MY PRECIOUS: Tora Berger tar kurven med kanelboller, og smiler bort mot landslagstrener Egil Gjelland, før hun setter den tilbake.
MY PRECIOUS: Tora Berger tar kurven med kanelboller, og smiler bort mot landslagstrener Egil Gjelland, før hun setter den tilbake. Vis mer

- Jeg må få ro på skytinga og være tålmodig. I løypa handler det om å spare krefter når man kan og gå i fra når jeg kan. Haha, den holdningen er vel bra, sier han til Dagbladet.

• Mix-stafetten starter kl. 17.30 i morgen. Den sendes direkte på NRK1.